Άρθρο του Βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης

    Αυτό που συμβαίνει και ζούμε  αυτή τη περίοδο στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας είναι πρωτόγνωρο και κάθε μέρα επιβεβαιώνεται με τις απανωτές γκάφες της κυβέρνησης, με τα ψέματα, με τις αυτοαναιρέσεις, τη πολυγλωσσία και την αναποτελεσματική πολυλογία.
   Είναι προφανές ότι όλοι μας δώσαμε μία περίοδο χάριτος και ανοχής στη κυβέρνηση και σωστά πράξαμε, αν και οι συνθήκες στη χώρα δεν το επέτρεπαν, γιατί πιστέψαμε ότι η απειρία και ο ενθουσιασμός της νέας κυβέρνησης θα απαιτούσαν ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής στην πραγματικότητα.
    Γι' αυτό δεν παίρναμε τοις  μετρητοίς όσα ακούγαμε για περήφανη πολιτική, για κόκκινες γραμμές , για κατάργηση του  ΕΝΦΙΑ, για διώξιμο της τρόικας, για επαναφορά  του 13ου μισθού και πάει λέγοντας.
    Όμως ο χρόνος τελείωσε όχι μόνο για τη κυβέρνηση αλλά κυρίως για  τη χώρα. Οι συνθήκες αβεβαιότητας μέσα στις οποίες κινείται τους τελευταίους τέσσερις μήνες η κοινωνία είναι καταστροφικές.
    Η αποκλειστική ευθύνη γι αυτό ανήκει, φυσικά  στον πρωθυπουργό, ο οποίος οφείλει να βρει τον τρόπο να κλείσει τη συμφωνία με τους εταίρους μας και να θέσει τέρμα  σ' αυτό το κατήφορο.
    Πρέπει να τελειώνουμε με τις ιδεοληψίες, τους δογματισμούς και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες που έφεραν ασφυξία στην οικονομία και τη κοινωνία. Το μόνο που πρέπει να υπάρχει σαν στόχος πάνω απ' όλα κι απ' όλους είναι η σωτηρία της πατρίδας και των πολιτών από τις καταστροφικές συνέπειες μιας χρεωκοπίας.
   Αυτό το εθνικό καθήκον ξεπερνάει οτιδήποτε άλλο. Τίποτα δεν θα έχει αξία, τίποτε δεν θα ισχύει αν δεν εξασφαλισθεί η σωτηρία της χώρας.
   Ο κ. Τσίπρας , που καταπατώντας το Σύνταγμα, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές με πολλές υποσχέσεις αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και ανίκανος να κυβερνήσει
    Διαχειρίζεται ανόητα  την εξουσία, καταφεύγει σε ψέματα, επινοεί φανταστικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, για να δικαιολογήσει την αδυναμία του και βάζει χρονοδιαγράμματα  που δεν τήρησε ποτέ.
    Εκ των πραγμάτων  θα αποδειχθεί ο πιο ανέτοιμος, ανεύθυνος και ανέντιμος πρωθυπουργός που γνώρισε ποτέ η χώρα. Γιατί έκανε ουσιαστικά έφοδο και κατέλαβε την εξουσία, χωρίς να είναι έτοιμος να την ασκήσει. Γιατί η μέχρι τώρα πορεία του  ως πρωθυπουργού δείχνει συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού που δεν έχει αντιληφθεί τις ευθύνες του απέναντι στη χώρα και το λαό. Και γιατί συμπεριφέρθηκε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός ανέντιμα απέναντι στο λαό, τον οποίο αφού εξαπάτησε με τεράστια ψέματα και του υπέκλεψε την ψήφο, συνεχίζει να τον αντιμετωπίζει με την ίδια τακτική του ψεύδους, της παραπληροφόρησης και της εξαπάτησης.
   Όμως τα πράγματα έφθασαν στο απροχώρητο. Τις επόμενες μέρες πρέπει να βρει τη δύναμη να κυβερνήσει και να  πάρει κρίσιμες αποφάσεις.
   Πρέπει να βάλει πάνω από το κόμμα του, τις ιδεοληψίες και τις συνιστώσες του το εθνικό συμφέρον.

   Διαφορετικά θα αποδειχθεί και μοιραίος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top