Έωλη η ΕΛΠΙΔΑ για «σχίσιμο Μνημονίων» και «Ανατροπή της ΜΕΡΚΕΛικής πολιτικής που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ.!
Άδηλο το Μέλλον των μισθών και των συντάξεων, των εργαζομένων και των ανέργων, των αγροτών και των Επιχειρήσεων που μαζί με τη Νεολαία ψάχνουν την Τύχη τους στα πέρατα της Οικουμένης!
Πρόδηλη η άρνηση Υπουργών, Βουλευτών, κυβερνητικών στελεχών και κρατικών λειτουργών, να υλοποιήσουν τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ!
Κατάδηλη η πολυγλωσσία – ανικανότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις παροχές, Τομές και Ανατροπές που υποσχέθηκε προεκλογικά στο Λαό!
Και ο Πρωθυπουργός, αντί να πάρει την Εξουσία στα χέρια του και να κυβερνήσει, αντί να ηγηθεί ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και μιας κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας για να υλοποιήσουν όλοι μαζί τις αναγκαίες Μεταρρυθμίσεις και Αλλαγές που επιβάλλει η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, που όλοι μαζί ψήφισαν, με περισσή κομπορρημοσύνη και άκρατο λαϊκισμό, παρουσιάζει με διαγγέλματα και συνεντεύξεις το … σπουδαίο κυβερνητικό έργο και τις … εντυπωσιακές επιτυχίες στις Ευρωπαϊκές Συνόδους! Κα με λιγοστή πειστικότητα προβάλλει την αναγκαιότητα προσφυγής Ξανά σε Εκλογές με το επιχείρημα ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»! Ίσως γιατί πιστεύει ότι προέχει η Ενότητα του κόμματός του! Ίσως γιατί φοβάται ότι θα καταψηφισθεί στη Βουλή! Ίσως γιατί πιστεύει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα τον δικαιώσει, αφού δεν υπάρχει εναλλακτική λύση! Ίσως η ανάλυσή του να είναι θεωρητικά σωστή!
Τα πάλαι ποτέ κυβερνητικά κόμματα, υπεύθυνα για την οικονομική χρεοκοπία και την πολιτική αναξιοπιστία, είναι σήμερα ανίκανα να προβάλουν σαν εναλλακτική λύση. Η πολύχρονη κύηση για την Ενότητα των Κεντροαριστερών – Προοδευτικών Δυνάμεων εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά είναι αδύνατο να γεννηθεί σήμερα ο Κεντρο - Αριστερός Τρίτος Πόλος που το Φθινόπωρο θα κερδίσει τις εκλογές. Αδιέξοδο; «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»! Υπάρχει το Τρίτο Κόμμα του Δημοκρατικού τόξου, το Άφθαρτο, Ελπιδοφόρο και Ορμητικό ΠΟΤΑΜΙ! 
Και την κρίσιμη τούτη ώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει το «ΠΟΤΑΜΙ». Και να προβάλει ως εναλλακτική λύση, ως Δύναμη Μεταρρυθμιστικής Αλλαγής που θα διασφαλίσει την παραμονή στην Ευρωζώνη και την Αναπτυξιακή προοπτική. Τώρα, είναι η ώρα, ο Επικεφαλής του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» να κάνει ένα δημόσιο κάλεσμα σε Κινήσεις και Κοινωνικά – Πολιτικά στελέχη που συμφωνούν με τις ΑΡΧΕΣ και ΘΕΣΕΙΣ του ΟΧΙ για διάλογο, ΟΧΙ για δημιουργία νέου Κόμματος, αλλά για ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ μαζί του, ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ με διακριτούς ρόλους και προνομιακή συμμετοχή σε κυβερνητικές και κρατικές θέσεις, αλλά σαν απλοί Εθελοντές που ο ρόλος τους ορίζεται από τον Επικεφαλής και τα αρμόδια Όργανα του Κινήματος, στη βάση της Ισοπολιτείας και της Αξιοκρατίας.
Και επειδή «η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» μόνον όταν κρατεί ο «δήμος», όταν ο Λαός έχει ΓΝΩΣΗ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΛΕΓΧΟ στο «κοινωνικό γίγνεσθαι», όταν η πολιτική βούληση του Λαού δε χειραγωγείται από το φόβο της χρεοκοπίας και τη μάστιγα της δημαγωγίας, να κάνει το ΠΟΤΑΜΙ πορεία στο λαό. Και με Επικεφαλής το Σταύρο Θεοδωράκη να ξεχυθεί το ΠΟΤΑΜΙ σε όλες τις Περιφέρειες, σε κάθε Δήμο της Χώρας…
ΚΙ εκεί, στην «Εκκλησία του Δήμου» Ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι Βουλευτές, τα κομματικά Στελέχη και οι Εθελοντές, παλιοί και νέοι, να αποκαλύψουν την αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα, την ανεπάρκεια και το αδιέξοδο της λαϊκιστικής πολιτικής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και να κάνουν γνωστές στους πολίτες τις θέσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, το Σχέδιο εξόδου από την Κρίση και τις αναγκαίες Αλλαγές Μεταρρυθμίσεις και Τομές για την Αναπτυξιακή Προοπτική. Και συζητώντας με τους Κοινωνικούς φορείς και τις Παραγωγικές Τάξεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας, να μπολιάσουν το Πρόγραμμα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ με ρηξικέλευθες, καινοτόμες και Δημιουργικές προτάσεις, κάνοντας το Λαό ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΟ και ΑΥΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟ στην υλοποίηση του Κυβερνητικού Προγράμματος.
… Και τότε, θα καταλάβει ο Αλέξης Τσίπρας ότι πράγματι, «η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα»! 
Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top