Άρθρο του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης που δημοσιεύθηκε  στην Κυριακάτικη Δημοκρατία στις 4 Οκτωβρίου 2015


        Πλημμύρισε από ποντιόπουλα τρίτης και τέταρτης γενιάς το  τριήμερο δύο, τρεις και τέσσερις Οκτωβρίου η πόλη μας , η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη.
       Με αφορμή την 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, πεντακόσιοι νέοι και νέες ποντιακής καταγωγής, από κάθε γωνιά της γης έστειλαν μηνύματα συμφιλίωσης, συλλογικότητας, ενότητας  του Ποντιακού Ελληνισμού και ανάτασης του Ελληνικού Έθνους.
       Διεκδίκησα την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και των άλλων Χριστιανικών πληθυσμών της ανατολής.
       Κάλεσαν τους μεγαλύτερους να τους ακολουθήσουν στη δική τους επανάσταση, στο δικό τους όραμα για τη δημιουργία δυνατού Ελληνικού Έθνους.
       Μίλησαν για  τις αρχές και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και για τα αίτια της κρίσης που διέρχεται το Έθνος.
      Τα ποντιόπουλα έχουν το χάρισμα να διατηρούν στη μνήμη τους ζωντανό το παρελθόν.
      Φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού στην καρδιά τους τον πόντο , την Πατρίδα, την Ελλάδα.
      Φέρνουν συχνά στο νου τους εικόνες από τη ζωή των προγόνων τους.
      Θέλουν να γνωρίσει όλος  ο κόσμος  πως ένα κομμάτι της Ελλάδος έζησε και μεγαλούργησε στις παραθαλάσσιες πόλεις και στα βουνά της Μαύρης Θάλασσας.
      Μία άλλη Ελλάδα ήταν για τρεις ημέρες η πόλη μας.
      Μία Ελλάδα για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Γιατί είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι παιδιά που μεγάλωσαν μακριά από την Πατρίδα, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, την Αρμενία, τη Γεωργία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, το Καζακστάν κ.α. έχοντας ως πρώτη γλώσσα, τα αγγλικά, ρώσικα κ.λ.π. διατηρούν τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τη γλώσσα, τη μουσική και κυρίως την Ελλάδα στην ψυχή τους.
      Μέσα από τις εργασίες  τους  αναδείξανε τον δυναμισμό του Ποντιακού Ελληνισμού, την αξιόλογη Ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση, την πλούσια κληρονομιά πάνω στην οποία χτίζουνε το όραμα για ένα χώρο ενωμένο, ισχυρό  οικουμενικό στήριγμα του Ελληνικού κράτους.
      Το μήνυμα ενότητας που έστειλαν στα πέρατα του κόσμου, γεννά μία ελπίδα  που μπορεί να οδηγήσει στην Εθνική αναγέννηση.
      Αυτό το τριήμερο ήταν διαφορετικό. Η απέραντη αγκαλιά της Θεσσαλονίκης γέμισε από τις φωνές, τα τραγούδια, τα τιτιβίσματα της απανταχού ποντιακής νεολαίας.
      Τους ευχαριστούμε γιατί ήταν μία νότα αισιοδοξίας μέσα στη γενική μουντάδα που επικρατεί στον τόπο μας.
      Όπως ευχαριστούμε θερμά και τον μεγάλο Έλληνα, τον Τραντέλληνα, τον αθεράπευτο πατριώτη, τον οραματιστή της αναγέννησης της ποντιακής ιδέας και του Ελληνικού Έθνους  που είχε την ιδέα, αλλά ήταν και ο μέγας χορηγός της διοργάνωσης , τον Ιβάν Σαββίδη.



       Σάββας  Αναστασιάδης
 Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top