Αγαπητοί συνδημότες ,
Μια ημέρα ακριβώς πριν τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, ως πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2Ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου μαζί με τις ευχές μου για καλή αρχή και πρόοδο, διαμαρτυρήθηκα (με σχετική επιστολή μου ) γιατί η διοίκηση του δήμου μας κωφεύει και αδιαφορεί για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι διδάσκοντες του Ωραιοκάστρου, παρ ‘ όλο που η ενημέρωση της δημοτικής αρχής ήταν έγκαιρη και ακριβής .
Στην πρώτη φετινή γενική συνέλευση της ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου μας (μέσα Σεπτεμβρίου 2015) και πάλι ενημέρωσα αρμοδίως και ιεραρχικά τους υπευθύνους (ήταν παρών και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής) αλλά και πάλι διαπίστωσα την ίδια αδιαφορία. Αισθάνομαι πλέον την υποχρέωση να αναφέρω δημοσίως σύντομα και συγκεκριμένα τις αιτίες της διαμαρτυρίας μου .
1ον ) Σε μεγάλο βαθμό και κατά συρροή α) καταστρατήγηση της χωροταξικής κατανομής για τα σχολεία μας και χωρίς να υπάρχει τεκμηριωμένη αιτιολόγηση ξεπερνώντας τα όρια των καλών προθέσεων εξυπηρέτησης γονέων οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποια ανάγκη β) αποδοχή παραμονής στα σχολεία μαθητών που δεν έχουν έγκαιρή και έγκυρη μεταγραφή.
2ον ) Έχουν υποβληθεί 23 θέματα για επισκευή-συντήρηση του σχολικού κτιρίου του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου και έχει υλοποιηθεί μόνο το μισό (κοπή χόρτων το άλλο μισό ήταν το κλάδεμα των μεγάλων φυτών και δένδρων) . Οι ελαιοχρωματισμοί στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου έγιναν από γονείς παρ’ ότι υπήρχαν συνθήματα υβριστικά και αθλητικά, ενώ σε άλλα σχολεία η εργασία έγινε από τον δήμο ή από τον εργολάβο .
Επιτρέψτε μου και πάλι να τονίσω ότι ο σκοπός του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμβολή στην διαμόρφωση των σωστών συνθηκών διαβίωσης, εκπαίδευσης και διάπλασης της προσωπικότητας των παιδιών και μαθητών μας, στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας και η δημόσια αυτή διαμαρτυρία μου είναι μέρος της προσπάθειας μας για την επιτυχία του σκοπού του συλλόγου μας .
Όσον αφορά τον ‘’Μπάρμπα στην Κορώνη’’ (αυτό αναφέρεται στο ότι …Α…. αυτός έχει μπάρμπα την Κορώνη, δηλαδή δηλώνει έτσι ότι κάποιος έχει προνόμια και περίεργη προτεραιότητα ως προς κάποιες δημόσιες θέσεις ή παροχές, ότι δηλαδή έχει κάποιο μέσον …) παρατηρώ ότι η δημοτική διοίκηση του δήμου μας λειτουργεί πλέον με αυτόν τον τρόπο και αυτό όχι μόνο είναι επικίνδυνο για τον τόπο μας αλλά και για αυτήν την ίδια γιατί την οδηγεί στην εξαφάνιση της και ειλικρινά εύχομαι να ωθήσει στην δημιουργία μιας νέας δημοτικής διοίκησης με σκοπό και διάθεση δίκαιης λύσης των θεμάτων που απασχολούν τον τόπο μας .


Με εκτίμηση

Μαπίτσιος Δημήτριος 

1 σχόλια:

 
Top