Εφιάλτης αποδεικνύεται για το Δήμο Ωραιοκάστρου το προεκλογικό «όραμα» της δημοτικής αρχής. Έκπληκτοι παρακολουθούμε τον κυνισμό, την αλαζονεία και την επιθετικότητα με την οποία διοικεί ο Δήμαρχος και η στενή του ομάδα. Χωρίς καμία προειδοποίηση και επικαλούμενη υποκριτικά έναν ευαίσθητο κοινωνικά λόγο που είναι η κατασκευή νέων σχολικών αιθουσών, η διοίκηση προχώρησε σε μία εξωφρενική αύξηση 33,3% των δημοτικών τελών σε μια περίοδο που οι ελληνικές οικογένειες προσπαθούν να διασώσουν τα τελευταία ίχνη αξιοπρεπούς διαβίωσης, μέσα από την ανέχεια που έχει προκαλέσει η τρομακτική οικονομική κρίση που πλήττει την πατρίδα μας και κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. Πουθενά στην Ελλάδα δε θα διανοείτο δημοτική αρχή να επιβάλει ένα τέτοιο χαράτσι, η διοίκηση του Δήμου μας όμως το επέβαλε. Εμείς ως Ενεργοί Πολίτες δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε να βάλουμε φρένο για να μην ισχύσουν τα φοροεισπρακτικά μέτρα αυτών που ένα μήνα πριν διατείνονταν στην έγκριση του ισολογισμού ότι «λεφτά υπάρχουν».
Αντί να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την αναζήτηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα και την πίεση των αρμοδίων στην κεντρική πολιτική σκηνή, το κόστος για μία ακόμη φορά αναμένεται να πληρώσει ο ταλαιπωρημένος ψυχικά και οικονομικά κάτοικος του Δήμου Ωραιοκάστρου. Οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις σίγουρα φανερώνουν άγνοια, σκοπιμότητα, αδιαφορία και εν γένει απαξίωση προς τους δημότες και τα προβλήματα τους.  Η κοινωνική πολιτική, και ειδικότερα η αλληλεγγύη, που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τη διοίκηση έμεινε απλά διατυπωμένη σε χαρτιά.
Η Δύναμη Δημιουργίας πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε παραταξιακές λογικές αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συσπειρώσει την κοινωνία και να ξεκινήσει τον αγώνα για να ακυρωθεί το χαράτσι της διοίκησης. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι! Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να συμμετέχουν στην ανοιχτή εκδήλωση τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα του κτιρίου Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο για να δηλώσουμε την αντίθεση και την αγανάκτηση μας σε αυτά τα φορομπηχτικά μέτρα. Θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και θα καταγραφούν εισηγήσεις και προτάσεις από φορείς και πολίτες του Δήμου μας για τις περαιτέρω ενέργειες.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να μην περάσει αυτό το επαχθές και αντιλαϊκό μέτρο που πλήττει καίρια τον οικογενειακό προϋπολογισμό και οδηγεί στην ανέχεια. Θα θυμίσουμε στην τωρινή διοίκηση ποιες ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις της και τι πράττει σήμερα. Θα βροντοφωνάξουμε ότι δε θα δεχτούμε κανέναν αιφνιδιασμό και υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής μας.

Όλοι Μαζί τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Παύλος Μελάς στο Ωραιόκαστρο.

  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top