Δελτίο τύπου
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Γαβότση ενέκρινε την Δευτέρα 16-11-2015 την οριζόντια επιβολή νέου δημοτικού τέλους 0,30 ευρώ/τ.μ. σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα του Δήμου Ωραιοκάστρου (οικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, κ.λ.π) χωρίς καμία διάκριση. Το χαράτσι αυτό έρχεται να προστεθεί στο ήδη καταβαλλόμενο δημοτικό τέλος των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, με την αιτιολογία ότι έτσι θα επιλύσει το πρόβλημα της σχολικής στέγης.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ καταγγέλλει την τακτική της διοικούσας παράταξης Πολιτεία με Όραμα να φορτώσει στις πλάτες των χειμαζόμενων συνδημοτών ένα ακόμη φόρο και καλεί την διοίκηση να το ανακαλέσει άμεσα, αναλογιζόμενη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και εξαγγελίες  για μείωση των δημοτικών τελών.  
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ θα κάνει ότι είναι δυνατόν να ανατραπεί αυτή η επικίνδυνη ισοπεδωτική λογική και καλεί τη δημοτική αρχή να αγωνίζεται και να διεκδικεί και όχι να φορτώνει τα βάρη στους δημότες.  Αυτή η τακτική πιθανόν να αποτελέσει την απαρχή για νέο χαράτσι και στην επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης της Μυγδονίας, του αποχετευτικού Καλλιθέας και Μυγδονίας, της καθαριότητας, της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, της οδοποιίας, κ.λπ.
Καταγγέλλει επίσης την πρακτική των διακρίσεων της διοίκησης, να απορρίψει την πρόταση της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για μείωση των δημοτικών τελών [όπως ορθά έπραξε για τα ΑΜΕΑ, τους πολύτεκνους και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που δεν ωφελούνται ανταποδοτικά] στους μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας, σε όσους έχουν υπαχθεί στο νόμο περί ανθρωπιστικής κρίσης, στις μονογενεϊκές οικογένειες, σε όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που αντί να ελαφρύνει προθέτει στις πλάτες τους και νέο βάρος.

                                          Το γραφείο τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top