Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου οργανώσαμε μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου με θέμα Πρόσφυγες χθες-σήμερα-αύριο. Μετά από πλούσιο προβληματισμό και εξαιρετική συζήτηση, δημιουργήθηκε ο αρχικός πυρήνας ενός Δικτύου Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες που σύντομα θα ξεκινήσει τη δράση του. Αρχικό ορόσημο η πρώτη οργανωτική συνάντηση την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η ώρα και ο τόπος θα ανακοινωθούν. Συμμετοχές με μέιλ στο proraio@hotmail.gr .

Μία μέρα μετά τη δολοφονία και τους τραυματισμούς εκατοντάδων συνανθρώπων μας στο Παρίσι, νιώσαμε ιδιαίτερη τιμή που αρκετοί συμπολίτες μας επέμειναν στην απόφασή τους και ήρθαν να θυμηθούμε την πρόσφατη προσφυγική ιστορία του λαού μας, να συζητήσουμε τις αιτίες και να καταλήξουμε ότι πρέπει 

  • να αγωνιστούμε στο μέτρο των δυνάμεών μας για να σταματήσει ο πόλεμος
  • να στήσουμε τοπικά ένα δίκτυο βοήθειας προς τους σύγχρονους πρόσφυγες.

Η πλούσια εκδήλωση ξεκίνησε με εισήγηση και προβολή βίντεο, και τελείωσε με ζωντανή ποντιακή λύρα και ρεμπέτικα τραγούδια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης από το σχήμα «Άγγελοι του Τσιτσάνη». Με τους ήχους και τους στίχους οι καλλιτέχνες ξύπνησαν καημούς και αναμνήσεις που όλοι κουβαλάμε από τους γονείς και τους παππούδες μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους καλλιτέχνες, το Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου για την παραχώρηση του χώρου και την καθαρίστρια του σχολείου για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε: Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου proraio@hotmail.gr 2312 202696.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top