Πάλευε με τον καρκίνο - Η κηδεία του θα γίνει το πρωί του Σαββάτου, στις 11 στο κοιμητήριο της ΑργυρούποληςΤην τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Τετάρτης ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας. Ο 72χρονος κωμικός, πέντε χρόνια μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια, πάλευε με τον καρκίνο.

Πρόσφατα υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση στην ουροδόχο κύστη και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας.



Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso είχε εξομολογηθεί: «Κάνω χημειοθεραπείες από πέρυσι το καλοκαίρι. Όμως δεν το βάζω κάτω. Το παλεύω γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή όλοι θα φύγουμε από τη ζωή. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα. Mε το γέλιο προσπαθώ να την παλέψω αλλιώς θα είχα “φύγει” προ πολλού. Να μη ζήσει άλλος τους δικούς μου πόνους. Είναι ανυπόφοροι. Θα το παλέψω όμως».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κηδεία του θα γίνει το πρωί του Σαββάτου, στις 11 στο κοιμητήριο της Αργυρούπολης.


Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.





Λίγα λόγια για τον Κώστα Τσάκωνα

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη». Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».



Ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά το 2004 όταν ένα δέντρο έπεσε στο κεφάλι του και σε συνδυασμό διάφορων προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούν, δεν είναι πλέον σε θέση να εργασθεί στο θέατρο. Τα προβλήματα υγείας και η δυσχερής οικονομική του κατάσταση τον οδήγησαν να σκεφτεί να κάνει απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Πάσχα του 2011.


Πρώτο Θέμα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Κώστας Τσάκωνας πριν ενάμισυ περίπου χρόνο μας είχε τιμήσει στο Oraiokastro News δίνοντάς μας αποκλειστική και εκ βαθέων συνέντευξη την οποία μπορείτε να δείτε εδώ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top