Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο χωριό μας για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης 85 στρ. στο Τ1ΤΑΝ, με αντισταθμιστικό όφελος στο Δρυμό (που ανέρχεται στις 500.000€ και πριμοδοτείται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου με ακόμη 300.000€, αρκεί να πούμε το ΝΑΙ) έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:
Την 6/12/2015 πραγματοποιήθηκε τοπικό συμβούλιο παρόντων των φορέων του τόπου για την παραχώρηση της έκτασης και μετά από συζήτηση καταλήξαμε ομόφωνα ως τοπικό συμβούλιο στην αναβολή της ψήφισης για εύλογο χρονικό διάστημα και για την πιθανότητα δημοψηφίσματος, μετά από ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών. Μέχρι τώρα δεν έχει προηγηθεί ενημέρωσή μας όσο και των πολιτών - κατοίκων του Δρυμού (εκτός από την επιστολή που πήγε σε ορισμένα σπίτια, και θυροκολλήθηκε στο ΚΑΠΗ και στο Τοπικό Κατάστημα, και η οποία παραπληροφορεί τους κατοίκους, δηµιουργώντας περισσότερα ερωτηματικά ... ) για το θέμα και ζητείται η εσπευσμένη.
υπερψήφιση της πρότασης του Τ1ΤΑΝ.
Η αναβολή ζητήθηκε για να ενημερωθούμε οι τοπικοί σύμβουλοι, οι φορείς και οι κάτοικοι για όλα τα στοιχεία της παραχώρησης, το τι πουλάμε) και τι αξία έχει (για να μην πάρουμε «χάντρες και καθρεφτάκια», όπως είπε και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γαβότση), τις επιπτώσεις στο περιβάλλον κ.ά. και στη συνέχεια να δούμε 11 έργα θα γίνουν στο Δρυμό Από τον lούλιο και ενώ επανειλημμένα ζητήθηκε ενημέρωση για nc( συμβάσεις παραχώρησης προς το Τ1ΤΑΝ, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει
Αλήθεια τι μεσολάβησε και τρέχουμε να κάνουμε λαϊκή ψηφοφορία ενημερώνοντας μόνο τον κόσμο που πιστεύουμε ότι θα πει το ναι; Γιατί δεν λαμβάνουμε υπόψη στο έγγραφο και την άποψη της αντιπολίτευσης που λέει ναι μεν στην παραχώρηση αλλά αφού ενημερωθούμε  στο ΤΙ ΠΟΥΛΑΜΕ και αφού θέσουμε και κάποιους επιπλέον όρους; Στο δελτίο τύπου της  18/12/2015 του Δημάρχου Ωραιοκάστρου ψευδώς αναφέρεται ότι «οι τοπικοί σύμβουλοι του Δρυμού καταλήξαμε ομόφωνα στην πρόταση υλοποίησης των δύο έργων», καθώς δεν συμφωνούμε οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (που εκπροσωπούμε το 61 % της α' Κυριακής των Δημοτικών Εκλογών).

Δεν συμφωνούμε με το ξεπούλημα της έκτασης και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü   Να προηγηθεί ενημέρωση των πολιτών για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν από τον lούνιο 2015 έως σήμερα.
ü  Να γίνει ανακοίνωση της ογκομέτρησης της παραχωρούμενης έκτασης (που έχει ήδη γίνει από τον ΤΙΤΑΝ).
ü  Να γίνει ενημέρωση για τους όρους που πρέπει να τηρούνται (τεχνικοί, περιβαλλοντολογικοί κ.ά).
ü  Να ζητηθούν καλύτεροι όροι παραχώρησης (υψηλότερο τίμημα), με δεδομένο ότι η επιστολή του ΤΙΤΑΝ αναφέρει ότι «το κόστος λειτουργίας σε οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική περιοχή, θέτει εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα του εργοστασίου». Άρα, το ΤΙΤΑΝ δεν μπορεί οικονομικά να εγκαταλείψει την περιοχή (όπως παραπληροφορούν ορισμένοι).
ü  Να ζητηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας στην ΤΙΤΑΝ Α.Ε. (με δημόσια κλήρωση, για να μην μπαίνουν συγγενείς και φίλοι των διοικούντων) κατοίκων του Δρυμού και να γραφεί στη σύμβαση παραχώρησης.

Για αυτό καλούμε τους πολίτες  να ενημερώσουν, όσους πολίτες. δεν γνωρίζουν για τη λαϊκή ψηφοφορία και όλοι να κρίνουν ελεύθερα αν θέλουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να πετύχουμε περισσότερους και καλύτερους όρους ψηφίζοντας ΟΧΙ, ή να περιοριστούμε στα όσα δίνει ο ΤΙΤΑΝ και η πριμοδότηση του Δήμου.

Λιμπατές Νίκος, τοπικός σύμβουλος
ΠόντικαςΔημήτριος,τοπικόςσύμβουλος


1 σχόλια:

  1. Το θέμα προφανώς αφορά όλους τους δημότες του Δήμου και όχι μόνο το τοπικό συμβούλιο του Δρυμού και πρέπει ενημερωθούμε όλοι για την οικονομική,και περιβαλλοντική επίπτωση μιας τέτοιας απόφασης! Ως συνήθως ή Δημοτική αρχή ,δεν φαίνεται να νοιάζεται για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των δημοτών,που πληρώνουν στο τέλος,κάθε απόφαση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top