Στο δρόμο «πετά» η ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία αντιμάχεται σθεναρά την ελεύθερη οικονομία, περίπου 2.000 εργαζόμενους  στις Σκουριές Χαλκιδικής, οδηγώντας στην έξοδο τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση ξένων κεφαλαίων που έχει πραγματοποιήσει στη χώρα, συνολικού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία «Eldorado Gold».
Με ερώτηση που κατέθεσε  στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι επικεφαλής της εταιρείας για να ανακοινώσουν την άμεση αναστολή των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο κ. Καράογλου ρωτά για ποιόν λόγο το αρμόδιο Υπουργείο λειτουργεί με πρωτοφανή αναλγησία και εχθρότητα απέναντι σε μια επένδυση με μεγάλη συνεισφορά τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στην εθνική οικονομία.
Κατηγορεί, επίσης, ευθέως την Κυβέρνηση ότι «σαμποτάρει» βάσει σχεδίου  τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και κάθε προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδυτών.
Όπως αναφέρει: «Την στιγμή που η Κυβέρνηση και δη το αρμόδιο Υπουργείο δημιουργεί ΔΕΚΟ χωρίς λόγο και αιτία, απλά και μόνο για να για να ευνοήσει κομματικούς συντρόφους και συγγενείς, διώχνει μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις στη χώρα μας, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας και απωθώντας οποιονδήποτε επενδυτή ενδιαφέρεται να επενδύσει στη χώρα μας».
Και καταλήγει ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας: «Η συγκεκριμένη επένδυση είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα μας και η αναστολή των εργασιών της θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, την ίδια ώρα που πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η επακόλουθη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τη τοπική ανάπτυξη».


Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Προς Υπουργό:

Περιβάλλοντος & Ενέργειας


ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αναστολή εργασιών στις Σκουριές της Χαλκιδικής»

Προσκολλημένη στις ιδεοληψίες της η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά οδηγεί την μεγαλύτερη επένδυση της χώρας στις Σκουριές της Χαλκιδικής σε αναστολή των εργασιών της. Με συνέντευξη τύπου οι επικεφαλής της Eldorado Gold ανακοίνωσαν την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής, παρά την ανοχή που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα στις ιδεοληπτικές εμμονές του αρμόδιου Υπουργείου. Επιδεικνύοντας εχθρική στάση σε οποιαδήποτε επένδυση στη χώρα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην έξοδο την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση ξένων κεφαλαίων στη χώρα μας, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή θα βρεθούν στο δρόμο περίπου 2.000 εργαζόμενοι συνολικά.
Την στιγμή που η Κυβέρνηση και δη το αρμόδιο Υπουργείο δημιουργεί ΔΕΚΟ χωρίς λόγο και αιτία, απλά και μόνο για να ευνοήσει κομματικούς συντρόφους και συγγενείς, διώχνει μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις στη χώρα μας, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας και απωθώντας οποιονδήποτε επενδυτή ενδιαφέρεται να επενδύσει στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα μας και η αναστολή των εργασιών της θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, την ίδια ώρα που πρώτιστό μέλημα της Κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η επακόλουθη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και η τοπική ανάπτυξη.


Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-       Για ποιον λόγο το αρμόδιο Υπουργείο λειτουργεί με πρωτοφανή αναλγησία και εχθρότητα απέναντι σε μια επένδυση, η συνεισφορά της οποίας τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στην εθνική μας οικονομία είναι μεγάλη;
    -Ο-
  ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top