Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΩ, ΉΤΑΝ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΌ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΡΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ( Φώτο δική μας )

Τον Φεβρουάριο ο ΕΡΜΗΣ θα είναι πάλι ορατός στην ανατολή μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου, μετά αρχίζει να παίρνει κλίση προς τον Ήλιο, οπότε σιγά-σιγά θα χαμηλώνει πολύ στον ορίζοντα και από τις 10 Φεβρουαρίου θα αρχίσει να φαίνεται πολύ δύσκολα, λιγότερο από μία ώρα πρίν την ανατολή του Ηλίου.
Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ θα είναι ορατή κι αυτόν τον μήνα, κάθε πρωί στην Ανατολή, προς το τέλος του μήνα θα κατέβει αρκετά στον ορίζοντα και θα φαίνεται για λιγότερο διάστημα πρίν βγεί ο Ήλιος
Ο ΆΡΗΣ κάθε πρωί στην Ανατολή μαζί με τον αστερισμό του Ζυγού
Ο ΔΙΑΣ κάθε βράδυ θα ανατέλλει και νωρίτερα μαζί με τον αστερισμό του Λέωντα
Ο ΚΡΟΝΟΣ, αυτός, κάθε πρωί στην Ανατολή κοντά στον Αντάρη του Σκορπιού καθ`όλον τον μήνα Φεβρουάριο
ΟΙ Πλανήτες ΟΥΡΑΝΟΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, σταθεροί και τον μήνα Φεβρουάριο στους αστερισμούς των Ιχθείων και Υδροχόου αντίστοιχα
Η ΣΕΛΗΝΗ την πρώτη Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο Τελευταίο της Τέταρτο
Στις 8 Φεβρουαρίου θα έχουμε μία Νέα Σελήνη
Στις 15 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο Πρώτο της Τέταρτο
Και στις 22 Φεβρουαρίου θα είναι Πανσέληνος

Την πρώτη Φεβρουαρίου η Σελήνη θα βρίσκεται 2 μοίρες κοντά στον Άρη..
Στις 3 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται 3 μοίρες κοντά στον Κρόνο..
Και στις 6 Φεβρουαρίου 3 μοίρες κοντά στην Αφροδίτη !

Στίς 7 Φεβρουαρίου ο ΕΡΜΗΣ θα βρίσκεται στο πιό μακρινό σημείο από τον Ήλιο στις 25 μοίρες !!
Και ο ΆΡΗΣ θα βρίσκεται σε γωνία 90 μοίρες με τον ήλιο. Δηλαδή, καθώς κινείται η ΓΗ πιό γρήγορα από τον Άρη, τον πλησιάζει και φθάνει στο σημείο που δημιουργείται μία γωνία 90 μοιρών στο τρίγωνο ΓΗ - ΆΡΗ - ΉΛΙΟ, στη συνέχεια η Γη προχωρεί και θα φτάσει στο σημείο, στις 22 Μαΐου, όπου θα έχει αριστερά της τον Ήλιο και δεξιά της τον Άρη, αυτό ονομάζεται σημείο ''Αντίθεσης'' για τον Άρη...

Στις 19 Φεβρουαρίου η Σελήνη στην πορεία της θα περάσει πάνω από τον Λαμπαδιά του Ταύρου, κάτι που συμβαίνει συχνά αυτό διότι ο Λαμπαδιάς είναι πολύ κοντά στην γραμμή της εκλειπτικής όπου κινούνται όλοι οι πλανήτες και η Σελήνη, επόμενο λοιπόν κάποιος πλανήτης ή η Σελήνη, πιό τακτικά, να περνά από πάνω του. Το γεγονός αυτό όμως θα δούνε μόνο στην Ανατολική Ασία και στον Ειρηνικό Ωκεανό, εμείς θα δούμε απλά την Σελήνη πολύ κοντά στον Λαμπαδιά.

Στις 22 Φεβρουαρίου η Σελήνη θα έχει προχωρήσει στον αστερισμό του Λέωντα και θα βρίσκεται πολύ κοντά στον μεγάλο του αστέρα Βασιλίσκο !

Στίς 24 Φεβρουαρίου η Σελήνη 5 μοίρες κοντά στον Δία...

Στις 26 Φεβρουαρίου η Σελήνη έχει προχωρήσει στο αστερισμό της Παρθένου και θα βρίσκεται 5 μοίρες κοντά στον μεγάλο της αστέρα Στάχυ !

28 Φεβρουαρίου ώρα 18:00 έχουμε Συνάντηση του Ποσειδώνα με τον Ήλιο !

29 Φεβρουαρίου είναι η προστιθέμενη ημέρα που μπαίνει κάθε 4 χρόνια για να ισορροπεί το ημερολόγιο ως προς την εαρινή ισημερία που πρέπει να είναι στο ''γ'' της εκλειπτικής για να πέφτουν σωστά οι εποχές του έτους.
Την ίδια ημέρα ώρα 20 :00 η Σελήνη θα βρίσκεται 4 μοίρες πλησίον του Άρη !

Τον μήνα Φεβρουάριο στα ενδιαφέροντα θα είναι και οι δορυφόροι του Δία, που καθώς τον πλησιάζουμε η απόσταση μικραίνει και θα φαίνονται καλύτερα οι δορυφόροι του

Να έχουμε έναν έναστρο Φεβρουάριο !!
Οράτε τον Ουρανό
Γνώση αποκτείτε
Έρρωστε και Ευδαιμονείτε

Nikos Pazaitis
npazaitis@hotmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top