Το Ποδηλατικό Καρναβάλι παρουσιάζει το φετινό θέμα με τίτλο "Είμαστε Όλοι Μετανάστες/ριες! Πετάλι Χωρίς Σύνορα!", με ένα πάρτι με προβολές, φαγητό και ποτό, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 9μμ στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 (1ος όροφος).

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι φέτος είμαστε όλοι μετανάστριες/ες και κάνουμε πετάλι χωρίς σύνορα! Με τη βαλίτσα μας στην πλάτη και τις πολύχρωμες σημαίες των χωρών γινόμαστε: Σύριοι, Μαροκινές, Ιρακινοί, Αφγανές, Κούρδοι, Παλαιστίνιες, Λίβυοι, Αλγερινές, Πορτογάλοι, Ισπανίδες, Κενυάτες, Νιγηριανές, Μεξικανοί, Αλβανίδες, Ιρλανδοί, Χιλιανές, Αργεντινοί, Τυνήσιες, Πολωνοί, Ουκρανές, Βούλγαροι, Ρουμάνες, Τούρκοι, Κολομβιανές, Βραζιλιάνοι, Κύπριες, Έλληνες, Ελληνίδες...,
και ταξιδεύουμε κόντρα σε πολέμους, ρατσισμό, κρίση, ανεργία, περιβαλλοντικές καταστροφές, φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαχωρισμό, κάνοντας ολόκληρο τον κόσμο μια πατρίδα!

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα είναι ο Πόλεμος, η Φτώχεια, η Ανεργία, η Περιβαλλοντική καταστροφή, που ως η ρίζα του ξεριζωμού ηγείται της ποδηλατικής παρέλασης των μεταναστών/ριών, πάνω σ’ ένα δίτροχο άρμα γεμάτο με πολεμοφόδια και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Τα Ποδηλατικά Άρματα, αφιερωμένα στους τόπους διέλευσης των μεταναστριών/ών, θα απεικονίζουν σκηνές από την Ειδομένη και τα συρματοπλέγματα στον Έβρο, ως και τα παράλια της Λέσβου, με κεντρικό άρμα τη βάρκα ενός ψαρά σε υπερυψωμένη θέση, σύμβολο της αλληλεγγύης και της προσπάθειας των κατοίκων των νησιών και των εθελοντών/ριών από άλλες χώρες να υποδεχτούν τις μετανάστριες/ες που φτάνουν στη δική μας χώρα, όπως και οι μετανάστες/ριες από τη χώρα μας φτάνουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Επιπλέον θα ακολουθεί μια γιγάντια βαλίτσα με τους προορισμούς της μετανάστευσης.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου 2016 8μμ, στην Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης, το Ποδηλατικό Καρναβάλι, με φετινό κύριο θέμα “Είμαστε Όλοι Μετανάστες/ριες! Πετάλι Χωρίς Σύνορα!”, όπου παντρεύεται η παράδοση του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Είναι μια ποδηλατική, περιβαλλοντική και κοινωνική δράση, στην οποία πραγματοποιείται μια μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Μετά την παρέλαση ακολουθεί πάρτι για όλη την πόλη, με Ζωντανή Μουσική, DJ Set, Προβολές, Δρώμενα, άφθονο ποτό, φαγητό, και άλλες εκπλήξεις, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

fb εκδήλωση 7ο Ποδηλατικό Καρναβάλι
www.facebook.com/events/184491751915744/
ιστοσελίδα www.bikecarnival.gr
fb σελίδα www.facebook.com/bike.carnival/
fb ομάδα www.facebook.com/groups/bikecarnival.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top