Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή δράση για το  Δήμο μας  ήταν μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου και στόχος της ήταν η συμβουλευτική στήριξη σε γυναίκες και άντρες μονογονείς, μέσα από ομαδικές συναντήσεις.
Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες του πρώτου κύκλου των ομάδων θα παραλάβουν βεβαίωση παρακολούθησης της 1ης Ομάδας Μονογονέων. Κάποια από αυτά τα άτομα θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους και τα συναισθήματά τους  και μας δήλωσαν τα εξής:
-K.Δ:  Ήμουν στην αρχή επιφυλακτικός αλλά μετά τις συζητήσεις κέρδισα τον εαυτό μου. Πολύ εποικοδομητική  εμπειρία, κερδίζεις πολλά!
-Ε.Π.: Συγχαρητήρια στην Επιτροπή και στον Δήμο, αλλά και στην εθελόντρια ψυχολόγο, οι οποίοι ξεκίνησαν αυτή τη πρωτοβουλία και εύχομαι να συνεχίζεται κάθε χρόνο σε σταθερή βάση. Μου έλυσε πολλές απορίες!
-Σοφία Κοκοβίδου: Ήταν μια πραγματικά πολύ καλή εμπειρία! Είχα παρακολουθήσει ξανά κάποιες σχολές γονέων του Δήμου μας, όμως η συγκεκριμένη ήταν ακριβώς στις ανάγκες μου, ως μονογονέας.  Η κ Καραπά, εξαιρετική ψυχολόγος, μου έδωσε πολλές απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Όπως επίσης και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με τα άλλα μέλη της ομάδας με στήριξε και με βοήθησε να προχωρήσω!
-Ν.Μ.: Εξαιρετική πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας και του Δήμου Ωραιοκάστρου. Πολύ καλές εντυπώσεις από την ομάδα και τη συντονίστρια!
-S.B.N.: Πολύ αξιόλογη, εποικοδομητική και ουσιαστική ομάδα που με βοήθησε αλλά και με γέμισε εμπειρίες τέτοιες ώστε να είναι ένα πλούσιο εφόδιο για το Γολγοθά που ζει ο κάθε μονογονέας!
-Ρηγίνος 25/1/2016: Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να συμμετέχω! Εύγε για την πιλοτική-πρωτοποριακή πρωτοβουλία σας! Προτείνω να θεσμοθετηθεί ένα followup με το συγκεκριμένο τμήμα ώστε σε βάθος χρόνου να βλέπουμε την «εξέλιξή μας». Το πρόγραμμα είχε όλα τα στοιχεία του επαγγελματισμού. Ήταν άρτιο από κάθε άποψη. Με σεβασμό στη προσωπική ιστορία του καθενός. Συνάντησα ενδιαφέροντες ανθρώπους. Βρήκα βοήθεια και ιδέες. Εδώ μας έφερε όλους η ανάγκη. Μακάρι να διαρκούσε περισσότερο. Η ανάγκη δεν μηδενίζεται, απλά περιορίζεται. Η συμμετοχή μου είχε σκοπό επιπλέον να καταγράψω απόψεις ανδρών μονογονέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Εκτιμώ ότι εντός του έτους αυτού θα αποτυπωθεί επίσημα στη Διπλωματική Εργασία μου η δράση αυτή της Επιτροπής Ισότητας και του Δήμου Ωραιοκάστρου. Προστιθέμενη αξία!
-Ρούλα: Mια εμπειρία πολύ καλή που πιστεύω ότι μας βοήθησε αρκετά. Θα θέλαμε σίγουρα να ξανασυμβεί. Είχαμε πραγματική χημεία και σεβασμό. Η κ Καραπά είναι εξαιρετική και την αγαπήσαμε!
-Ε.Μ.: Πολύ όμορφη η εμπειρία, ήταν η πρώτη φορά που παρακολουθώ ένα τέτοιου είδους σεμινάριο. Πάρα πολύ καλή η κ Στέλλα και η κ Γεράκη μου έδωσε την ευκαιρία να βοηθηθώ σε πολλά πράγματα. Ευχαριστώ πολύ!
-Κ.Σ.: Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Αν και στην αρχή είχα τους ενδοιασμούς μου αλλά στην πορεία διαλύθηκαν όλοι. Πήρα πολλά πράγματα από τις συναντήσεις αυτές. Υπήρχε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» στην Επιτροπή, στο Δήμο Ωραιοκάστρου και στην κ Καραπά.
Τέλος η κ Καραπά δήλωσε:
« Το πρώτο αυτό ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του! Εξαιρετική συνεργασία τόσο με την Επιτροπή Ισότητας Φύλων και την Πρόεδρο την κ Γεράκη όσο και  με τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν. Μοιράστηκαν εμπειρίες, έδωσαν και έλαβαν γνώση για θέματα που είναι σημαντικά στη ζωή ενός μονογονέα! Συγχαρητήρια σε όλους για το σεβασμό, την αποδοχή και την κατανόηση που επέδειξαν σε κάθε σημείο της διαδρομής μας! Εις το επανιδείν!».

Η Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής ευχαριστούμε τις Κυρίες και τους Κυρίους που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν τη συγκεκριμένη μας δράση, η οποία θα συνεχιστεί τον Μάρτιο με την έναρξη του δεύτερου κύκλου. Τις ομάδες και του δεύτερου κύκλου θα συντονίζει η κ Στέλλα Καραπά, ψυχολόγος MSc, υποψήφια διδάκτωρ ΑΠΘ και ειδικευμένη στις οικογενειακές συγκρούσεις, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τις εθελοντικές υπηρεσίες που μας παρέχει.
Στις ομάδες μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες και άντρες μονογονείς, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Ο κύκλος της κάθε ομάδας θα αποτελείται από 10 άτομα και θα ολοκληρώνεται σε 8 δίωρες συναντήσεις.
Όσες/οι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο δεύτερο κύκλο συναντήσεων,  μπορούν     να     δηλώσουν   συμμετοχή  στα τηλέφωνα  6973 575730 και 6946 702227.
                                    


                                          Για το Δ.Σ.
                                         Η Πρόεδρος

                                    Γεράκη Βικτωρία
                                       .
                                                    .    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top