ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Θέμα: Απλήρωτοι οι εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών με τα Προγράμματα ΕΣΠΑ στους Δήμους Ωραιοκάστρου και Θέρμης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.


Οι εργαζόμενοι, μέσω ΕΣΠΑ, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου και του Δήμου Θέρμης, στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, παραμένουν απλήρωτοι, λόγω της μη καταβολής της προγραμματισμένης δόσης της χρηματοδότησης του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής ζωής», όπως επικαλούνται οι δημοτικές αρχές.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 35 εργαζόμενους, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου και 94 του Δήμου Θέρμης, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη του 2015. Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι, δεν γνωρίζουν πότε και αν θα πληρωθούν και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Παράλληλα όμως πλήττονται και οι Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι βρίσκονται σε οικονο­μική ασφυξία, καθώς η μη καταβολή της προγραμματισμένη δόσης της χρηματοδότησης αφορά και την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου, έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα και η ποσότητα της σίτιση των παιδιών, ενώ δεν μπορούν να πληρωθούν ούτε και οι προμηθευτές του πετρελαίου θέρμανσης.

Μετά τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, για:
·        Την άμεση απόδοση της χρηματοδότησης, που σήμερα καθυστερεί απαράδεκτα, για τους παιδικούς σταθμούς που είναι ενταγμένοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
·        Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και για να πληρώνονται σε μηνιάτικη βάση οι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου και Δήμου Θέρμης καθώς και σε άλλους δήμους της χώρας, που παραδέρνουν στην απληρωσιά 5 μήνες τώρα και εξαρτάται η ζωή τους από την ροή των δόσεων του προγράμματος.
·        Να μονιμοποιηθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι που συναρτώνται μεν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα σήμερα όμως η παρουσία τους είναι αναγκαία και κρίσιμη για την συνολική λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών και έχουν προσληφθεί από χρόνια και με διαδικασία ΑΣΕΠ.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top