Αναδημοσίευση από CITY-WEST




(Το στρατόπεδο είναι στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και όχι της Σίνδου)

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την τοποθεσία απο τους χάρτες της google:

https://www.google.gr/maps/@40.7009447,22.8637147,3a,75y,52.56h,77.01t/data=!3m6!1e1!3m4!1s60Scj_S8-IUDuCXPd4U9-A!2e0!7i13312!8i6656




Στο παλιό στρατόπεδο ''Αναγνωστοπούλου'' 1090 στην περιοχή της Σίνδου(?) Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα για αυτοψία κλιμάκιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αλλά και πολιτικοί μηχανικοί του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να επιβλέψουν τον χώρο που θα δημιουργηθεί το ένα από τα δυο κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων.

Οι εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου θα έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας 4.000 ατόμων, ενώ το υπουργείο Άμυνας είναι υπεύθυνο για την έγκαιρη παράδοσή του και λειτουργία του, ενώ θα φρουρείται από την αστυνομία.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη δυσφορία του αναφορικά με την αργοπορημένη ενημέρωση του δήμου από την κυβέρνηση για τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: ''Το μάθαμε από τα κανάλια''. Ακόμη επεσήμανε πως η χώρα κινδυνεύει με αποκλεισμό από τη Ζώνη Σένγκεν και θα είναι ο τελευταίος που θα βάλει λιθαράκι για να γίνει κάτι τέτοιο.

''Εμείς εδώ δεν είμαστε αντίπαλοι. Θα σηκώσουμε το βάρος ως δήμος και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κ. Μουζάλα να κάνει προχειρότητες, σαν τις προηγούμενες προσπάθειες που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν'', πρόσθεσε τέλος ο κ. Φωτόπουλος.

Να υπογραμμιστεί ότι ο δήμαρχος Δέλτα ζήτησε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας συνάντηση αύριο στο πλαίσιο συναντήσεών του στην Αθήνα. Ο κ. Μουζάλας δέχθηκε προκειμένου να συζητήσουν τα περαιτέρω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά τις μεταναστευτικές ροές μέχρι τον Νοέμβριο το 75-80% των ανθρώπων που έφθαναν στη χώρα μας ήταν οι πρόσφυγες, όμως από τον Δεκέμβριο και παρατηρείται αλλαγή σε αυτά τα δεδομένα και οι πρόσφυγες αποτελούν συνήθως το 55%. Όσοι έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15.000.


Αναδημοσίευση απο Thestival.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top