Του Δημήτρη Λιοτήρη 

 Για να δούμε τι προτείνουν μέχρι τώρα οι φίλοι μου στο μεγάλο καφενείο του ΦΒ.

1) Άνοιγμα συνόρων. Δεν χρειάζονται σύνορα πουθενά. Η αόρατη ανθρωπιστική χειρ θα μοιράσει σε όλους τους ανθρώπους καλοσύνη. Οι κατατρεγμένοι όλου του κόσμου είναι ταξικά φίλοι μας, εχθρός είναι οι βολεμένοι. 
Το αιώνιο πρόβλημα της πούρας αριστεράς ήταν πάντα το έξης. Ουδείς φτωχός και κακομοίρης θέλει να μείνει για πάντα κακομοίρης για να δέχεται την παρηγόρια της εκάστοτε αριστεράς. Άπαντες θέλουν να γίνουν βολεμένοι στην θέση των βολεμένων. Άπαντες συμπεριλαμβανόμενων των προσφύγων θέλουν πλούτο. Ποιανού τον πλούτο; Εκεί αρχίζει το μαλλιοτράβηγμα. Άσε που πρέπει να πείσεις και τους άλλους να ανοίξουν τα σύνορα τους.

2) Θα στείλουμε τους πρόσφυγες πεσκέσι στους κρυόκωλους ευρωπαίους για να μάθουν αυτοί. Ο πρόσφυγας δηλαδή ως ανθρωπιστική βόμβα. Ευκολάκι για τους εχθρούς ευρωπαίους, μας κλείσανε τα σύνορα και μείναμε να κοιτάμε την χειροβομβίδα σαν τον γάτο Σιλβέστρο. 

3) Θα δεχτούμε κανονικά τους πρόσφυγες, θα τους δώσουμε άδειες παραμονής και θα τους βάλουμε να δουλεύουν στα εγκαταλειμμένα χωράφια των κακομαθημένων αγροτών μας. Θα αντικαταστήσουμε δηλαδή τους Αλβανούς που δεν μας καταδέχονται τελευταία, με Σύριους πρόσφυγες. Εξυπνότατο. Να φτιάξουμε και βαρονίες και να μοιράσουμε στους Έλληνες τίτλους ευγενείας. Η Φεουδαρχία ξανά στις δόξες της.

4) Θα τους πάρουμε στα σπίτια μας. Οι πρόσφυγες ως Pet. Πόσους; Για πόσο; Με ποιες δυνατότητες; Με ποια κρατική υποστήριξη; Με τι σκοπό; Τι θα γίνει μετά; Τι θα γίνει μ αυτούς που θα περισσέψουν αν δεν χωράνε όλοι στα σπίτια μας; Που θα δουλέψουν; Πως θα σταδιοδρομήσουν ως έχουν δικαίωμα όλοι οι δυτικοί άνθρωποι; Ψιλά γράμματα για τους τρυφερούς μεσήλικες. Φιλοξενία για λίγο μέχρι να ξεκουμπιστούν;;; Έτσι το ξέρω και γω.
 
5) Θα τους επαναπροωθούμε. Ο πρόσφυγας ως δέμα που επιστρέφεται στα ΕΛΤΑ. Που; Πως; Με τι κόστος; Με πόση βία;

6) Θα τους σπρώχνουμε τις βάρκες πίσω. Στην Τουρκία δηλαδή. Θα σπρώχνουνε τα πλοία του λιμενικού μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα βυθισμένες βάρκες και πνιγμένους ναυαγούς προς τα πίσω. Έξελαντ! 

7) Θα τους πυροβολούμε. Ποιος; Αφιονισμένοι ΧΑυγητες; Ειδικές μονάδες δολοφόνων; Οι έφεδροι του ελληνικού στρατού; Οι μισθωτοί του λιμενικού; Ποιοι; Και μετά; Αφού θα μας έχουν καταδικάσει όλα τα γήινα δικαστήρια, Θα κάνουμε τα νησιά μας τουριστικό αξιοθέατο για τους απανταχού νεκρόφιλους τουρίστες; 

8) Θα τους κάνουμε την ζωή δύσκολη. Πόσο πιο δύσκολη; Βλέπετε έχουμε ισχυρό ανταγωνισμό. Στις χώρες τους αυτές τις πιστες τις περνάνε για πλάκα.

9) Θα κάνουμε τους αδιάφορους. Θα πνίγονται οι πρόσφυγες και το λιμενικό θα κάνει πως δεν βλέπει και εκεί που θα κάνεις μπάνιο το καλοκαίρι θα λες «Ααααα να κι άλλος ένας νεκρούλης!» Τι γλυκό! 

10) Θα παλέψουμε μέσα από την ευρωπαϊκή ένωση για λύση του Συριακού μπλα μπλα μπλα...ποιας Ευρώπης; Αυτής που θέλουμε να φύγουμε; Αυτής που κάνουμε δημοψηφίσματα γιατί δεν την γουστάρουμε. Ακριβώς! Και μετά θα στείλουμε μερικούς πρόσφυγες στον φίλο μας ανθρωπιστή Πούτιν που τρελαίνεται να μας βοηθά και δεν τον αφήνουν οι Αμερικάνοι.

11) Θα ανταλλάξουμε πληθυσμούς. Θα στείλουμε στην Συρία και στην ευρύτερη ανατολή όλους τους αριστερούς που μισούν την δύση και τον καπιταλισμό και θα υποδεχτούμε τους πρόσφυγες που ο κώλος τους παίζει την ωδή στην χαρά για να μπουν στην καπιταλιστική Ευρώπη. 

12) Θα φτιάξουμε στρατόπεδα αναμόρφωσης προσφύγων. Εκεί πεφωτισμένοι αριστεροί ινστρούχτορες και έντεχνοι τραγουδιστές θα προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες πως η Ευρώπη είναι μια κόλαση νεοφιλελεύθερη που θέλει να τους ρουφήξει το αίμα. Εδώ καταφέρανε να πείσουν τον εξυπνότερο λαό του κόσμου, στους τριτοκοσμικούς πρόσφυγες θα κολλήσουν. 

13) και φαρμακερό! Θα γράψουμε στο ΦΒ πόσο τους αγαπάμε, πόσο τους βοηθάμε, πόσο τους θέλουμε ανάμεσα μας, πόσο κακό κάνουν οι ξένοι που σπέρνουν πολέμους στους κατά τα άλλα ειρηνικούς αυτούς λαούς, πόσο κοντά βρισκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο, του μπαμπά με το παιδί, του παππού με το εγγονάκι, του παιδιού με το σακ βουαγιαζ και το πρόβλημα θα λυθεί. Τι, όχι;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top