Αναφορά για την κάλυψη έκτακτου κενού εκπαιδευτικού που δημιουργήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου, κατόπιν επιστολής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τον Ιανουάριο αποχώρησε μία εκπαιδευτικός από το σχολείο λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κενό στην τάξη της, η οποία έχει 20 παιδιά. Η λύση που προτάθηκε για την κάλυψη του κενού ήταν να μετακινηθεί ήδη υπηρετών εκπαιδευτικός από το ολοήμερο σχολείο, με αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτα 60 παιδιά.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν αποτελεί λύση του προβλήματος αλλά απλή μετάθεση και μάλιστα με τρόπο που επιβαρύνει ακόμα περισσότερα παιδιά.
Η βουλευτής ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος με τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία όλων των τάξεων του σχολείου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:
ΑΝΑΦΟΡΑ
ΠΡΟΣ τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: «Κάλυψη κενού εκπαιδευτικού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου»
Καταθέτω αναφορά την με αρ. πρωτ. 3/22-02-2016 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης σχετικά με την έκτακτη έλλειψη βασικού προσωπικού στο σχολείο.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τον Ιανουάριο αποχώρησε μία εκπαιδευτικός από το σχολείο λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κενό στην τάξη της, η οποία έχει 20 παιδιά.
Η λύση που προτάθηκε για την κάλυψη του κενού ήταν να μετακινηθεί ήδη υπηρετών εκπαιδευτικός από το ολοήμερο σχολείο, με αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτα 60 παιδιά.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν αποτελεί λύση του προβλήματος αλλά απλή μετάθεση και μάλιστα με τρόπο που επιβαρύνει ακόμα περισσότερα παιδιά.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας υποβάλω συνημμένη τη σχετική επιστολή και παρακαλώ για τις απαντήσεις και τις ενέργειές σας για την άμεση επίλυση του προβλήματος με τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία όλων των τάξεων του σχολείου.
29 Φεβρουαρίου 2016
Η αναφέρουσα βουλευτής

Κατερίνα Μάρκου – Β’ Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top