Απαντώντας στο εθνικό και πολιτικό ατόπημα του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το βράδυ της Τρίτης, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής:
 «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να θεωρείται σύμπτωση. Προτού ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την ερώτηση που κατέθεσα την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να δέχεται έγγραφα από τις αρχές των Σκοπίων με το ψευδεπίγραφο όνομα “Μακεδονία” και να μην τα επιστρέφει ως απαράδεκτα, χθες το βράδυ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Έλληνας Υπουργός αποκαλεί δημόσια το γειτονικό κρατίδιο ως “Μακεδονία”, χωρίς μάλιστα να ανακαλέσει.
Είναι προφανές πως δεν ειπώθηκε ούτε εν τη ρύμη του λόγου, ούτε… παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του. Πρόκειται για συνειδητή θέση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρόμοια με εκείνες που ακούστηκαν από τα χείλη Υπουργών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού τον τελευταίο χρόνο, όπως για παράδειγμα ότι “η σφαγή των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία” ή ότι “η θάλασσα δεν έχει σύνορα”.
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο κ. Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί. Απαιτώ την καρατόμησή του, χθες!

Σε όλους τους αρνητές της εθνικής μας μνήμης και ιστορίας υπενθυμίζω τη φράση του αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή: “Δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία. Και αυτή είναι Ελληνική!». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top