Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Φωνή της Ελλάδας" και την εκπομπή "Η Ελλάδα στον κόσμο" μίλησε σήμερα το πρωί η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα, τη συζήτηση προ ημερησίας για τη δικαιοσύνη αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού.
Σχετικά με το ενδεχόμενο συγκρότησης ενιαίου πόλου του κέντρου, η κ. Μάρκου επεσήμανε πως είναι πολύ νωρίς, το Ποτάμι έχει κάνει την πρότασή του και πως ό,τι κι αν γίνει πρέπει να αποσκοπεί στο να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας και να φύγει αυτή η κυβέρνηση που μας εκθέτει διεθνώς. «Υπάρχουν διαφοροποιήσεις που πρέπει να συζητηθούν, να δούμε αν αυτά που συμφωνούμε είναι περισσότερα από αυτά που διαφωνούμε» σημείωσε.
Για τη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης για τη δικαιοσύνη, είπε πως έδειξε την απόσταση που έχει ο Σύριζα από την κοινωνία. «Η χώρα ζητάει ανάπτυξη, δουλειές, απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων και εμείς παρακολουθήσαμε τον κ. Καμμένο να συμπεριφέρεται με τρόπο αχαρακτήριστο για το θεσμό που εκπροσωπεί. Ήδη υπάρχει δυσαρμονία με το εκλογικό σώμα και η Ελλάδα είναι «κολλημένη» σε αγκυλώσεις και μικροσυμφέροντα της κυβέρνησης» τόνισε.
Όσον αφορά τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η κ. Μάρκου τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν κοινές αποφάσεις στα κρίσιμα ζητήματα και όχι να αιφνιδιάζει η κυβέρνηση τη Βουλή με κατεπείγοντα νομοσχέδια, για να μην μπορούν οι βουλευτές να καταθέσουν τη γνώμη και τις προτάσεις τους.
Μίλησε για την απρογραμμάτιστη και ανορθολογική επιλογή τοποθεσιών προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φαινόμενα που δεν μας αντιπροσωπεύουν και μας αδικούν ως Έλληνες, τη στιγμή που ο κόσμος παρά τα οικονομικά προβλήματα φέρθηκε με απίστευτο σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς.
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περιφέρειά της Β’ Θεσσαλονίκης, όπου η κυβέρνηση έχει επιλέξει να δημιουργήσει hot spot στην Επανομή, την πλέον τουριστική περιοχή, και στις κατασκηνώσεις στο Σταυρό, παρόλο που οι δήμοι έχουν ζητήσει να μην γίνουν hot spot σε τουριστικές περιοχές και έχουν υποδείξει συγκεκριμένες τοποθεσίες, παλιά στρατόπεδα και σχολεία. «Δεν σέβονται την τοπική κοινωνία, η οποία αγκομαχάει με τον τουρισμό, ούτε τους δημάρχους. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει την κοινωνία» σημείωσε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top