Την διαγραφή των οφειλών στον ΟΑΕΕ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από οφειλέτες του ΟΑΕΕ που θέλουν να ενταχθούν σε ρύθμιση, αφού ο οργανισμός δεν παρέχει σχετική κάλυψη υγείας λόγω οφειλών, ζητά βουλευτής της ΝΔ με ερώτηση στη Βουλή κ. Γιώργος Στύλιος.



Στην ερώτηση, τονίζεται ότι περίπου το 40% επί του συνόλου των ενεργών ελεύθερων επαγγελματιών έχει οφειλές ύψους 7,7 δισ. ευρώ, από ασφαλιστικές εισφορές που είναι εκτός ρύθμισης.
Οπως υπογραμμίζει ο κ. Στύλιος «στην Άρτα, η κατάσταση είναι ακόμη πιο δραματική διότι σε ποσοστό 70% και πλέον είναι ληξιπρόθεσμοι». Υπενθυμίζεται ότι η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Σύμφωνα με τον υφυπουργό εργασίας κ. Πετρόπουλο, από 1η Νοεμβρίου 2015, λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα κατά οιουδήποτε οφειλέτη ΚΕΑΟ με ανεξόφλητες βεβαιωμένες οφειλές, μη υπαχθείσες σε καθεστώς ρύθμισης κατά την ισχύουσα νομοθεσία.
Το γεγονός αυτό έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασφαλισμένους, διαπιστώνει ο κ. Στύλιος. Με βάση τα παραπάνω, ζητείται από τον υπουργό Εργασίας να ξεκαθαρίσει καταρχήν εάν υπάρχει στις προθέσεις της κυβέρνησης να διαγράψει από το χρέος το ποσό που αντιστοιχεί στο κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των οφειλετών του ΟΑΕΕ. Επίσης, εάν υπάρχει σχέδιο για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των οφειλετών ασφαλισμένων του Οργανισμού.

http://www.asfalisinet.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B1%CE%B5%CE%B5/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top