Δεκάδες μαθητές της ΣΤ’ τάξης δημοτικών σχολείων του Ωραιοκάστρου έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής από τους δυο ορθοπεδικούς γιατρούς, Δημήτριο Τοψή και Αλέξανδρο Βαλικίδη, οι μοναδικοί που αποδέχθηκαν τη σχετική πρόσκληση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου.

Μετά από την επίσημη έγκριση που έλαβε ο δήμος από το υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης οι δύο ορθοπεδικοί προχώρησαν στη δωρεάν εξέταση μαθητών της ΣΤ’ τάξης, όσον αφορά στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, λόρδωση, κύφωση). Ήδη έχουν επισκεφθεί το 1ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου, το 3ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου και το 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου, ενώ ακολουθούν και τα υπόλοιπα σχολεία της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου.

Με βάση τη διάγνωση γίνεται η απαραίτητη ενημέρωση προς τους γονείς από αρμόδιο άτομο του σχολείου, σύμφωνα με τη σύσταση των ιατρών. Έτσι, οι γονείς πληροφορούνται και καθοδηγούνται για τον τρόπο αντιμετώπισης ή πρόληψης των συγκεκριμένων παθήσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εξέταση των παιδιών γίνεται, μόνο και εφόσον, οι γονείς επιτρέψουν με έγγραφο σημείωμά τους προς τον διευθυντή του εκάστοτε σχολείου τον έλεγχο του παιδιού τους. Όσοι γονείς δεν προσκομίσουν την ανάλογη έγγραφη δήλωση, τα παιδιά τους εξαιρούνται από την εξέταση.


Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας

και δημοσίων σχέσεων 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top