Σήμερα 2-6-2016 αντιπροσωπεία της Δ.Κ.Π.Ω.  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ με επικεφαλής τον Γρηγόρη Εδιρνέλη, επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Δερβένι και διαπίστωσε ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση ομαλοποιείται όλο και περισσότερο.
Συγκεκριμένα τα μέλη της παράταξης περιηγήθηκαν στο χώρο από τον υπεύθυνο επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης, στην οποία σημειωτέον αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη άοκνη, ανιδιοτελή και ουσιαστική προσφορά της, και διαπίστωσαν «ιδίοις όμασιν» ότι λειτουργούν ήδη 35 χώροι υγιεινής και καθαριότητας (που θα αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες) για τις ανάγκες των 800 περίπου καταγεγραμμένων προσφύγων. Οι πρόσφυγες είναι στο σύνολό τους οικογένειες Σύρων και το 50% είναι ανήλικα παιδιά. Η σίτιση είναι επαρκής και τακτική, ενώ η ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους καλύπτεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και από τις Μ.Κ.Ο. ενώ δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα παραβατικότητας τόσο εντός του κέντρου φιλοξενίας όσο και εκτός αυτού.
Η αντιπροσωπεία της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  προσφέρθηκε και έθεσε στη διάθεση των υπευθύνων του κέντρου τα μέλη της για την παροχή οποιασδήποτε εθελοντικής βοηθητικής εργασίας ενώ σύντομα θα προχωρήσει στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως αυτά καταγράφηκαν επί τόπου.
Σημειωτέον ότι, 9 ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας, μόλις  σήμερα και μετά από καταγγελίες της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  στα ΜΜΕ, η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου έστειλε απορριμματοφόρο και μάζεψε τα σκουπίδια, πιθανόν  αναλογιζόμενη τις ευθύνες της, ότι στο εξής θα είναι και ποινικά υπεύθυνη για το οποιοδήποτε υγειονομικό πρόβλημα τυχόν παρουσιαστεί από τη μη αποκομιδή.
Επίσης αποδεικνύεται ότι στο φιλόξενο Δήμο Ωραιοκάστρου η συντριπτική  πλειοψηφία των κατοίκων δεν συμμερίζεται τις έωλες λιγοστές ξενοφοβικές κραυγές αλλά ούτε παρασύρεται από ακροδεξιές και ρατσιστικές κορώνες μίσους, καλυμμένες ή απροκάλυπτες. Τρανή απόδειξη η αποτυχημένη συγκέντρωση της Δημοτικής αρχής τη Δευτέρα 1-6-2016 μπροστά στο αστυνομικό τμήμα (τυχαίο;) που κατέληξε σε εντυπωσιακό φιάσκο.
Καλούμε τη δημοτική αρχή του δήμου Ωραιοκάστρου να αφήσει κατά μέρος τις προφάσεις περί αναλογικού καταμερισμού των προσφύγων παίζοντας πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες ανθρώπινων υπάρξεων,  να σταθεί αρωγός του ανθρωπιστικού αγώνα που δίνει η πατρίδα μας μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, να πάψει να ενισχύει και να ενστερνίζεται ξενοφοβικές φωνές, γυρίζοντας (στην πράξη) την πλάτη της στα αθώα θύματα των πολεμικών συρράξεων  και συμφερόντων.  Σε αντίθετη περίπτωση θα γραφτεί στη μαύρη σελίδα αυτών που λησμόνησαν ότι οι Έλληνες γνώρισαν  όχι μία αλλά πολλές προσφυγιές και κατατρεγμούς και θα κριθεί ανάλογα από τους δημότες του Ωραιοκάστρου.

Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top