Αναποτελεσματική και σε κατάσταση κατάρρευσης είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών και η καθαριότητα σε όλα τα επίπεδα στο Δήμο Ωραιοκάστρου με αδιάψευστο μάρτυρα τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην καθαριότητα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με ευθείες αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των δημοτών.
Με ετοιμόρροπο στόλο οχημάτων, με σοβαρές ελλείψεις και ανεπάρκειες σε όλο το μήκος και το πλάτος της καθαριότητας, με απουσία σεβασμού στο δημόσιο χώρο και με ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων εδώ και πολλούς μήνες, η καθαριότητα χρειάζεται μία Νέα Αρχή στο Δήμο Ωραιοκάστρου.
Το χάος της καθαριότητας στο Δήμο Ωραιοκάστρου δεν αντιμετωπίζεται με μία “χιονοστιβάδα” απευθείας αναθέσεων σε ιδιώτες.
Η κατάσταση δεν βελτιώνεται, τα σκουπίδια “πολιορκούν” οικίες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες και ο Δήμαρχος απέτυχε στο πιο κεφαλαιώδες και κρίσιμο θέμα που έχει να φέρει εις πέρας η τοπική αυτοδιοίκηση. Την καθαριότητα που είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, καθώς οι δημότες την πληρώνουν μέσα από τα δημοτικά τέλη και ο Δήμος Ωραιοκάστρου δεν μπορεί να παρέχει με επάρκεια την εργασία για την οποία πληρώνεται.
Άμεσα προχωράμε σε μία Νέα Αρχή στην καθαριότητα, που περιλαμβάνει:
Ανασχεδιασμό του τομέα καθαριότητας και πρασίνου. Υλοποιούμε εμπροσθοβαρές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. ευρώ, με στόχο την προμήθεια νέου στόλου απορριμματοφόρων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης, εγκατάσταση καφέ κάδων και τοποθέτηση των θεμελίων για μονάδα ενεργειακής αξιοποίησής τους.
Νέο εξοπλισμό και οργάνωση μέσω χρήσης νέων τεχνολογιών, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν το πρόγραμμα αποκομιδής.
Δημιουργία δικτύου “πράσινων σημείων” με κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό για τη συλλογή στοχευμένων υλικών ανακύκλωσης &
Δημιουργία στόλου οχημάτων και μηχανημάτων καθαρισμού σε κάθε δημοτική ενότητα.
Δεν είναι όμως μόνο τα παραπάνω που δεσμεύομαι να κάνω πράξη για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.
Οι καθαρισμοί και οι αποψιλώσεις από τα χόρτα είναι βασική προϋπόθεση για την ευταξία, αλλά και τη λειτουργικότητα εγκαταστάσεων όπως είναι τα γήπεδα στο Δήμο μας, που πολύ συχνά είναι σε κατάσταση “ζούγκλας” από την πυκνή βλάστηση. Ένα ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων αποτελεί τη μοναδική λύση, που εκτός των άλλων συμβάλλει και σε θέματα όπως η πυροπροστασία.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top