ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γιώργος Αρβανιτίδης
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Αθήνα, 20 Ιουλίου 2011
ΑΠ: 20090 
Προς Υπουργό
-         Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Θέμα: «Καταβολή αποζημιώσεων στους Αξιολογητές-Σχεδιαστές και Καταχωριστές της ΠΔΣ για τα σχολικά έτη 2008-2009 & 2009-2010»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι εκπαιδευτικοί που εκτέλεσαν καθήκοντα Αξιολογητών-Σχεδιαστών και Καταχωριστών του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) για τα σχολικά έτη 2008-2009 & 2009-2010 παραμένουν απλήρωτοι. Οι σχετικές αποζημιώσεις και οφειλές προς τους παραπάνω εκπαιδευτικούς έχουν αποδοθεί μέχρι και το σχολικό έτος 2007-2008.
Οι αποζημιώσεις προς τους Αξιολογητές-Σχεδιαστές και Καταχωριστές της ΠΔΣ επιβάρυναν μέχρι και το σχολικό έτος 2007-2008 τον κωδικό ΚΑΕ 0516, ο οποίος αφορούσε τις υπερωρίες των μονίμων εκπαιδευτικών. Μέχρι το σχολικό έτος αυτό, οι αποζημιώσεις για τους Αξιολογητές και τους Σχεδιαστές της ΠΔΣ εκφράζονταν σε αριθμό υπερωριών την εβδομάδα ανάλογα με τα λειτουργούντα τμήματα της ΠΔΣ στα διάφορα σχολεία σε αντίθεση με τις αποζημιώσεις των Καταχωριστών της ΠΔΣ, οι οποίες, αν και  συνιστούσαν υπερωριακή εργασία, εκφράζονταν με συγκεκριμένο ποσό, προκαθορισμένο ανά μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των σχολείων που λειτούργησαν το πρόγραμμα της ΠΔΣ. Η παραπάνω διαφοροποίηση δεν υπήρχε ως προς την πληρωμή των εκπαιδευτικών μέσω του κωδικού ΚΑΕ 0516. Τα σχολικά έτη 2008-2009 & 2009-2010, επρόκειτο να εφαρμοστεί και για τους Αξιολογητές και Σχεδιαστές της ΠΔΣ, ο τρόπος πληρωμής που εφαρμοζόταν και για τους Καταχωριστές, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί κάτι ανάλογο.
Το πρόβλημα επιτείνει η δύσκολη οικονομική συγκυρία, καθώς η σχετική καθυστέρηση της καταβολής των αποζημιώσεων ενέχει τον κίνδυνο της παραγραφής της συγκεκριμένης οφειλής, λόγω της παρέλευσης διετίας. Επιπρόσθετα, οι Αξιολογητές-Σχεδιαστές και Καταχωριστές της ΠΔΣ έχουν υποβάλλει σχετικές ενημερώσεις και υπομνήματα προς το αρμόδιο Υπουργείο μέσω της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στις οποίες μάλιστα απειλούν και με αγωγές για την έντοκη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η Υπουργός:

1. Η απασχόληση των εκπαιδευτικών που εκτέλεσαν καθήκοντα Αξιολογητών-Σχεδιαστών και Καταχωριστών θεωρείται ως υπερωριακή εργασία;
2. Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των αποζημιώσεων των Αξιολογητών-Σχεδιαστών και Καταχωριστών της ΠΔΣ για τα σχολικά έτη 2008-2009 & 2009-2010;

Ο ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Αρβανιτίδης
Και η απάντηση του Υπουργείου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top