ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                                                                            
«Ο ΠΟΝΤΟΣ»

ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981                                                                      
Τ.Κ. 54500, ΜΕΣΑΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τηλ. 2310 786.670   Κιν.: 6977.797.804                                                 
 Fax.  2310 786.671                                                                                                  Μεσαίο 17/04/2012 

Αρ. Πρωτ…88…                                                                                        


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για 30η φορά πραγματοποιήθηκε η πασχαλινή χορευτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσ/νίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ» τη δεύτερη μέρα του Πάσχα (16/04/2012). Στην εκδήλωση αυτή έγινε διαγωνισμός τσουγκρίσματος αυγών με νικητή τον Δημήτριο Λαζαρίδη και τον Ιωάννη Λιθοξόπουλο και από τους  μικρούς το Ζαχαρία Λιθοξόπουλο.  Δεύτερος νικητής αναδείχθηκε ο Παύλος Αμανατίδης, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Βασίλης Παρασκευόπουλος. Για τους μικρούς δεύτερος αναδείχθηκε ο Νικόλαος Μουρατίδης και τρίτος ο Βαλάντης Μπουτακίδης. Ο Σύλλογος μας πρόσφερε κόκκινα αυγά στις οικογένειες του Μεσαίου αναβιώνοντας ένα παλιό έθιμο κατά το οποίο οι νέοι του χωριού με συνοδεία ποντιακής λύρας πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι μοιράζοντας κόκκινα αυγά.
Στην πασχαλινή εκδήλωση χόρεψε το μικρό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου. Στους δε παρευρισκομένους μοιράστηκαν κόκκινα αυγά, τσουρέκια και αναψυκτικά. Στην αρχή της εκδήλωσης έλαβε χώρα το κάψιμο του Ιούδα, ένα παλιό έθιμο που συμβολίζει το κάψιμο του κακού και την αρχή μιας νέας ζωής, μιας νέας ελπίδας για τον άνθρωπο.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης και ο Δήμαρχος Δήμου Ωραιοκάστρου Δημήτριος Σαραμάντος.
Την εκδήλωση τίμησαν ακόμα ο αντιδήμαρχος Δήμου Ωραιοκάστρου Ενότητας Καλλιθέας Γεώργιος Λαζαρίδης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Θέρμης Σταύρος Κουγιουμτζίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τερζής του Αθανασίου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου Θεόδωρος Τσακαλίδης και μέλη του Δ.Σ., ο ιερέας του χωριού Σταύρος Κυρσταυρίδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου Γεώργιος Γκόντης και μέλη του Δ.Σ., ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσοχωρίου Βασίλειος Τουρλιανίδης, ο πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Μεσαίου Γεώργιος Τζίκας, το διοικητικό μέλος του συλλόγου Ωραιοκάστρου και Φίλων Κυριακή Τσουκαλά, το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Φιλαδελφείας Άκης Μέλιος και πολύς κόσμος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεσαίου ευχαριστεί τους χορηγούς επικοινωνίας ράδιο «Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης»  και τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ-3, TV-100 που πρόβαλαν την εκδήλωση στα δελτία ειδήσεων.
Επίσης ευχαριστεί όλους τους κατοίκους που μας έδωσαν τσουρέκια και αυγά και χυμούς. Τέλος ευχαριστεί τον Τριαντάφυλλο Κούτλα, το Γεώργιο Θ. Αμανατίδη και το Στέλιο Πεταχίδη για την προσφορά των δώρων για τα λαχεία του συλλόγου.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    Ο Πρόεδρος                                                                                                     Η Γεν. Γραμματέας


    Αμανατίδης Θεόδωρος                                                                                         Αμανατίδου  Θ. Σοφία


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top