ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε στην εφημερίδα «Ελεύθερο ΒΗΜΑ» της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, ο πρώην υφυπουργός οικονομικών και νυν υποψήφιος Βουλευτής στη Θεσσαλονίκης Αδάμ Ρεγκούζας. Μεταξύ άλλων ο κ. Ρεγκούζας μίλησε για πισωγυρίσματα του ΛΑΟΣ και ότι «Ο κ. Καρατζαφέρης διέψευσε και ανέτρεψε τόσες φορές τον εαυτό του και τις πολιτικές του απόψεις , ώστε έφτασε στο σημείο να αυτοακυρωθεί. Νομίζω ότι τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν ότι το ΛΑΟΣ πλέον δεν πείθει ούτε με τις γνωστές «κωλοτούμπες».
Ο κ Ρεγκούζας σχετικά με τη Χρυσή Αυγή εκτιμά ότι «αν πετύχει εκλόγιμο αποτέλεσμα, φοβάμαι ότι θα έχουμε περιπέτειες με φασιστικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Όσο για τον κ Καμένο, δεν χρειάζονται σχόλια, είναι απίστευτος ο λαϊκισμός και η δημαγωγία.»
Για την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στα κόμματα της αριστεράς σχολίασε«Εδώ και πολλά χρόνια, υπό το πρίσμα της διαφοράς, της ιδεολογίας και του πλουραλισμού και με τη. σιγουριά ότι τα ποσοστά της είναι περιορισμένα, το πολιτικό σύστημα πρόσφερε ένα είδος λεκτικής ανοχής στην αριστερά. Σε όλα τα πάνελ υπήρχε εκπρόσωπος των αριστερών κομμάτων οι oποιοι συνήθως καταφερόταν εναντίον του καπιταλισμού, της πλουτοκρατίας, της φτώχειας κτλ. Όλα αυτά έμεναν αναπάντητα και χωρίς αντίλογο. Ίσως εξαιτίας αυτής της ανοχής να έχει αποθρασυνθεί  πχ το ΠΑΜΕ oπως στην πρόσφατη απεργία της ΠΝΟ»
Για το ΚΚΕ και τις καταγγελίες περί αποκλεισμού του από τα ΜΜΕ ο κ Ρεγκούζας λέει ότι «Βλέπετε εσείς να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ίσα ίσα που υπάρχει υπερκάλυψη των απόψεών τους , με παρουσία των στελεχών τους σε όλα τα μέσα. Όμως πρέπει κάποτε να αρχίσουμε να απαντάμε στο ΚΚΕ ανάλογα. Ας πούμε αυτή η κουβέντα μας, ενός δημοσιογράφου με έναν υποψήφιο της ΝΔ θα ήταν δυνατόν να «φιλοξενηθεί», να δημοσιευθεί στον Ριζοσπάστη ή σε κάποιο άλλο αριστερό μέσο; Ας θυμηθούμε και τον Στάλιν που έλεγε κυνικά « η αλήθεια είναι αστική προκατάληψη»
Για τις προσπάθειες πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων είπε ότι «Έξι δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων. Αν είχε ολοκληρωθεί το έργο μου, σήμερα δεν θα επιβάλλαμε τόσους φόρους. Διετέλεσα δέκα εννέα μήνες υφυπουργός και αναγκάστηκα να παραιτηθώ ύστερα από την πολεμική που εξαπέλυσαν στο πρόσωπο μου και στην οικογένεια μου τα κυκλώματα του λαθρεμπορίου, τα οποία ήταν και είναι αδίστακτα κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό για την πάταξη τους! Σας απαντώ λοιπόν ξεκάθαρα, ότι εμμέσως πλην σαφώς είχα λάβει προειδοποίηση, να σταματήσω τον αγώνα πάταξης του λαθρεμπορίου και από το Σύνδεσμο Πετρελαϊκών Επιχειρήσεων»
Τέλος για τις προσφυγές του στη δικαιοσύνη, σε βάρος ΜΜΕ και δημοσιογράφων τόνισε «Έχω κερδίσει εννέα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση και μάλιστα μου έχουν επιδικαστεί και χρήματα από αγωγές σε βάρος δημοσιογράφων οι οποίοι χωρίς έρευνα και χωρίς διασταύρωση στοιχείων είχαν μιλήσει απαξιωτικά για το πρόσωπο μου. Όμως πέρα από τη δικαίωση των δικαστηρίων, η δικαίωση από την κοινωνία είναι σημαντικότερη για έναν πολιτικό και έναν πατέρα τεσσάρων παιδιών. Κι αυτό διεκδικώ, την αποκατάσταση του ονόματος μου και από την κοινωνία.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top