Τα αντανακλαστικά και η ευαισθησία πολλών φορέων και υπευθύνων της Θεσσαλονίκης είναι εν υπνώσει. Νομίζουν ότι δεν τους αφορά. Οι πιο ευαίσθητοι κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά άνθρωποι, καταλαβαίνουν αμέσως τους κινδύνους και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα.
Ακολουθούν αυτοί που αντιλαμβάνονται την καταστροφή όταν...



 συμβαδίζει με μη οικονομικά οφέλη. Έπειτα αυτοί που μόνο αν υπάρχουν κίνδυνοι για την ανάπτυξη άλλων κλάδων της οικονομίας ή εμφανής  οικονομική καταστροφή γι όλους. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν ιδεοληψίες και είναι γενικά υπέρ της ανάπτυξης σε εισαγωγικά Δηλαδή αυτούς που δεν βάζουν τα πράγματα κάτω να δουν τι ωφελεί, αν ωφελεί και τι βλάπτει αν βλάπτει και να σκεφτούν κατά που γέρνει η ζυγαριά. Αυτούς μπορεί να τους κοροϊδέψει ο κάθε επιτήδειος που θα πει την μαγική λέξη ανάπτυξη χωρίς όμως να συμβαίνει στην πραγματικότητα.
 Έτσι συμβαίνει και για την μεταλλουργία χρυσού της Χαλκιδικής. Χωρίς να δουν τις μελέτες της αντιτιθέμενης πλευράς, μένουν στις διαβεβαιώσεις των "επενδυτών" ότι δεν θα πειράξουν τον τουρισμό, ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας κλπ. Στην πραγματικότητα τίποτε από αυτά δεν θα γίνει, θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας από τον τουρισμό και τους άλλους κλάδους ενώ θα είναι καταστροφική και μη αναστρέψιμη για το περιβάλλον.
Στην πρώτη κατηγορία των ευαίσθητων ανθρώπων ανήκει και ο υπεύθυνος του τουριστικού σκάφους της φωτογραφίας που  είναι καφέ-μπαρ και γυρίζει βολτίτσες στον Θερμαΐκό. Άνθρωποι που πάνω απ' όλα βάζουν το καλό του κοινωνικού συνόλου, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους και είναι αυτοί που δημιουργούν την κοινωνία. Χωρίς αυτούς θα ήμασταν ακόμη αγέλες ή δουλοπάροικοι.
Και μια επανάληψη γι αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει να καταλάβουν ότι ακόμη και η Θεσσαλονίκη
είναι σε απόσταση κινδύνου. Η σκόνη από την Σαχάρα έρχεται από 1100 χιλιόμετρα. Η τοξική σκόνη της Χαλκιδικής θα απέχει μόνο 62 χλμ. Καταλάβατε ή όχι;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top