Είμαστε εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ: Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς των παιδιών που έρχονται στους 6 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου (Παιδόπολης, ΟΑΕΔ, Μελισσοχωρίου, Νεοχωρούδας, Πενταλόφου και Μεσαίου), ότι δεν μας έχει καταβληθεί η μισθοδοσία για τους 6τελευταίους μήνες (Σεπτέμβριος 2013Φεβρουάριος 2014και ήδη είμαστε στον Μάρτιο.
Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με έξοδα που δεν έχουμε την δυνατότητα να τα καλύψουμε (ενοίκια, έξοδα μετακίνησης για την προσέλευση στην εργασία, θέρμανση, φροντιστήρια των παιδιών μας κ.α.). Αντιμετωπίζουμε οξύτατο οικονομικό πρόβλημα.
Επανειλημμένα όλο αυτό το διάστημα ρωτούσαμε την διεύθυνση των παιδικών σταθμών για το πότε θα πληρωθούμε. Μας έδιναν διάφορες ημερομηνίες χωρίς φυσικά σε καμία από αυτές τις ημερομηνίες να γίνει η πληρωμή. Όταν τους ρωτούσαμε να μας εξηγήσουν τον λόγο της καθυστέρησης μας απαντούσαν την μια ότι δεν υπογράφει η Πάρεδρος, την άλλη ότι φταίει το ελεγκτικό κ.α. Ποτέ όμως δεν μας έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση ώστε αν όντως φταίει κάποιος άλλος εκτός από τον Δήμο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Την Τρίτη 7/01/2014 μας κάλεσε ο κος Δήμαρχος και τους 37 συμβασιούχους στο Δημαρχείο. Αρχικά πιστέψαμε ότι θα μας ανακοίνωνε κάτι σημαντικό. Αυτό που μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ είναι ότι έχουμε την δουλειά μας χάρη στο ότι ο Δήμος και ο ίδιος προκήρυξε τις συγκεκριμένες θέσεις και ότι δεν θα ανανεώσει καμία από τις 37 συμβάσεις μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Προφανώς θορυβήθηκε επειδή αρχίσαμε να είμαστε πιο πιεστικοί για να μας δώσουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Μάλιστα, όταν σταμάτησε τις φωνές, μας υποσχέθηκε ότι αν δεν πληρωθούμε θα μας πάρει όλους μαζί και θα κατέβουμε στην Πάρεδρο, αφού κατά την Δημοτική αρχή , η Πάρεδρος έχει την ευθύνη για την μη καταβολή των δεδουλευμένων μας. Φυσικά ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο.
Αγαπητοί γονείς, πιστεύουμε ότι όλους αυτούς τους μήνες ασκούμε τα καθήκοντά μας στο ακέραιο, φροντίζοντας όλα τα παιδιά που έρχονται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Καθημερινά είμαστε δίπλα στα παιδιά σας προσπαθώντας και δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό και σε αυτά αλλά και σε εσάς ώστε να μην λείψει το παραμικρό από την φροντίδα των παιδιών σας. Πολλοί από εμάς είμαστε και οι ίδιοι γονείς.
Μας ενδιαφέρει να μάθουμε ποιος είναι υπεύθυνος για την δύσκολη κατάσταση που περνάμε όλους αυτούς τους μήνες αλλά και το πότε θα πληρωθούμε.
Οποιαδήποτε μορφή και να πάρει ο αγώνας μας για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε.
Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά σας φροντίζοντας για το καλύτερο, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο. Ελπίζουμε και στην δική σας συμπαράσταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top