Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική απειλή για όλο τον πλανήτη. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί λήψη μέτρων περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πρόσφατα οι ηγέτες της Ευρώπης ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη στο μέλλον των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, παρά την στασιμότητα αναφορικά με τη λήψη απόφασης για τους στόχους του 2030. Ο ιδιωτικός τομέας επίσης, ρίχνει το βάρος του υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.  Ένας στόχος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 30% θα μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου σχεδόν τρεις φορές περισσότερο(μείωση 26% αντί 9%) από ότι ένας στόχος 27%  που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιανουάριο, θα δημιουργήσει 568.000 περισσότερες θέσεις εργασίας και θα μειώσει κατά 260 δισ. ευρώ επιπλέον τις δαπάνες εισαγωγής καυσίμων. ( Πηγή econews.gr )
Η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις καιρικές συνθήκες και με χαμηλό κόστος, να παράγει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Με πάνω από 250 μέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, η Ελλάδα κατατάσσεται 4η στην Ευρώπη και 7η διεθνώς σε δυνατότητα νέων εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας. Παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάρκα καλύπτουν ήδη το 3% του συνόλου των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Χρησιμοποιώντας την μακροχρόνια  επαγγελματική μου  εμπειρία  στο χώρο των ΑΠΕ και συγκεκριμένα των φωτοβολταϊκών σχεδιάζουμε την πλήρη εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων που δίνουν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για εφαρμογή σε όλα τα επίπεδα αμέσως μόλις αναλάβουμε την Διοίκηση του Δήμου, με σύγχρονες, πραγματικά υλοποιήσιμες προτάσεις, επιστημονικά τεκμηριωμένες, οικονομικές και αποδοτικές για τους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η  “ Ώρα της Γης”  είναι μια πολύ «ορατή» συμβολική δράση στην οποία εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο μπορούν εύκολα να συμμετέχουν. Μια ώρα χωρίς φώτα δε δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή.  Στέλνει όμως το μήνυμα εκατομμύριων ανθρώπων συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του κατάλληλου πολιτικού κλίματος για την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top