ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-FOTO-ORAIOKASTRONEWS
Μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον στο καφέ FOCUS στο κέντρο του Ωραιοκάστρου έγινε σήμερα 2-4-2014 η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων συμβούλων της Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου  της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ» παρουσία πολλών φίλων και μελών της Κίνησης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή εισήγηση του υποψήφιου Δήμαρχου   Γρηγόρη Εδιρνέλη ο οποίος αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα της περιοχής και περιληπτικά στους προγραμματικούς στόχους της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».
Στην συνέχεια ο επικεφαλής της Κίνησης παρουσίασε με αλφαβητική σειρά τους υποψηφίους συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας  Ωραιοκάστρου με σύντομο περιληπτικό βιογραφικό. Εντύπωση προκάλεσε η πολύ καλή ποιότητα των υποψηφίων οι οποίοι είναι πρόσωπα νέα, άφθαρτα και δεν έχουν ασκήσει διοίκηση μέχρι τώρα ενώ διαπνέονται από διάθεση προσφοράς  στο τόπο.
Οι υποψήφιοι της Αλληλεγγύης Ανατροπής είναι:
ΔΑΜΓΚΑΛΗ    ΕΥΤΕΡΠΗ
Γεννήθηκε  στην  Κρηνίδα  Σερρών.  Κατοικεί  στο  Παλαιόκαστρο  τα  τελευταία 16 χρόνια.  Είναι έγγαμος  και  έχει  δυο  παιδιά.  Είναι  πτυχιούχος  μαιευτικής  σχολής  του  ΤΕΙ-Θ και εργάζεται  στην  Νεογνολογική  Κλινική  ΑΠΘ  στο  Ιπποκράτειο  Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας  Συνδικαλιστικής  Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού και είναι ενεργό  μέλος  του  εργασιακού  σωματείου  του Ιπποκρατείου.
ΔΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γεννήθηκε το 1972 στους Σοφάδες Καρδίτσας. Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Καβάλας. Εργάζεται στα Ελληνικά Πετρέλαια σαν Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. από το 2000. Εκλεγμένος στο παρελθόν, στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων, στο Γενικό και στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. Κατοικεί με τη σύντροφό του στο Ωραιόκαστρο από το 2007 και έχουν μια κόρη.

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γεννήθηκε το 1957 στην Αφρική από γονείς μικρασιατικής καταγωγής. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στη Παθολογική Ανατομική. Ασχολείται κυρίως με τη διάγνωση όγκων σε βιοψίες και χειρουργικά παρασκευάσματα. Εργάστηκε 13 χρόνια σε ινστιτούτα της Γερμανίας και έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ το 1992. Από τα τέλη του 2000 είναι διευθυντής του εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο απο το 2007.Είναι παντρεμένος και έχει 3 γιούς.

ΚΑΛΩΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ (ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ) ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Γεννήθηκε στο Ωραιόκαστρο το 1966 , κατοικεί στο Παλαιόκαστρο, είναι έγγαμος  με ένα παιδί. Είναι τραπεζικός υπάλληλος από το 1990. Μέλος του Δ.Σ  του Κεραυνού Ωραιοκάστρου  για μία 3ετία , κατά τη διάρκεια της οποίας  ίδρυσε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ και τις ακαδημίες του ικανοποιώντας το αίτημα πολλών  αθλητριών, ενώ συγχρόνως  ενεργοποίησε τις ακαδημίες του ανδρικού τμήματος  (στην εποχή προ  Κονταξοπούλειου).  Μέλος της ομάδας δράσης Αλληλεγγύη  για όλους.  
ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΚΑΙΤΗ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1997. Έγγαμη με δύο παιδιά. Δικηγόρος Θεσσαλονίκης , ασκεί μάχιμη δικηγορία εδώ και 30 χρόνια. Μέλος πολλών Δ.Σ. Συλλόγων γονέων, διετέλεσε αντιπρόσωπος στην Ένωση Γονέων Δήμου Ωραιοκάστρου.
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Γεννήθηκε το 1964, μένει στο Παλαιόκαστρο, είναι έγγαμος κα έχει δύο κόρες. Είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ  και εργάζεται ως γεωπόνος στον ιδιωτικό τομέα.   Είναι Πρόεδρος του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΣΓΙΥΕ) από το 2006. Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΟΓΙΔΥ). Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Γεωπονικών.
ΜΕΚΕΣΗΣ ΜΑΚΗΣ
Ζει  και  κατοικεί  από  το  1985  στο  Ωραιόκαστρο  και  είναι  γεννημένος  το  1956.Είναι  πτυχιούχος  της  Γεωπονικής  Σχολής  του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης  με  ειδικότητα  στην  Αγροτική  Οικονομία.  Εργάσθηκε  ως  διευθυντικό  στέλεχος  στον  ιδιωτικό  τομέα  σε  εταιρίες  πολλαπλασιαστικού  υλικού  συνεχίζοντας  να  εργάζεται  και  σήμερα  καθώς  και  σαν  ελεύθερος  επαγγελματίας.   Υπήρξε  Γενικός  Γραμματέας  του  Συλλόγου  Γεωπόνων  Μακεδονίας-Θράκης  για  δυο  τριετίες,  είναι  μέλος  του  Γεωτεχνικού  Επιμελητηρίου  Ελλάδος. Στις  εθνικές  εκλογές  του  1996  και  2000  ήταν  υποψήφιος  βουλευτής  στην  Β'  Εκλογική  Περιφέρεια  Θεσσαλονίκης  με  το  ψηφοδέλτιο  του  Συνασπισμού  της  Αριστεράς  και  της  Προόδου. Συμμετέχει από τα μαθητικά-φοιτητικά του χρόνια στα πολιτικά  και  κοινωνικά  κινήματα. Συμμετείχε ενεργά  σε  δράσεις και πρωτοβουλίες πολιτών στον Δήμο μας (κατά  των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κατά της διπλοχρέωσης των υδρομέτρων της  ΕΥΑΘ, και  εναντίον  των  χαρατσιών) Γνωρίζει γαλλικά.  


ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1990. Απόφοιτος Διοίκησης Επιχ/σεων με 15ετή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως βοηθός λογιστή και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Μέλος του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών Ε.ΚΑ.ΨΥ. με πλούσια δράση εκδηλώσεων κι εργαστηρίων και μέλος της Ομάδας Δράσης Πολιτών Ωραιοκάστρου ‘’Αλληλεγγύη για Όλους’’ που οργανώνει με επιτυχία το παζάρι ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Αρβανιτίδη κι έχει μια κόρη. 
ΜΟΡΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γεννήθηκε το 1968, είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και κατοικεί στο Παλαιόκαστρο από το 2002. Είναι νοσηλευτής ψυχικής υγείας και συνδικαλιστής στον εργασιακό του χώρο.
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γεννήθηκε στην Δράμα το 1980, σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο ΤΕΙ Καβάλας, ασχολήθηκε με το ελληνικό κοινωνικό φόρουμ κατά την διάρκεια των φοιτητικών χρονών του, είναι ενεργό μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ από το 2001 έως και σήμερα, συμμετείχε στις εθνικές εκλογές του 2007 ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νόμο Δράμας. Από το 2008 είναι μόνιμος κάτοικος και δημότης Ωραιοκάστρου, είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου Ωραιοκάστρου, εργάζεται ως μηχανολόγος μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα, είναι παντρεμένος με την Χριστοφορίδου Βίκυ και έχει ένα γιο.
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γεννήθηκε το 1955 στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1999, είναιν έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, και επί χρόνια ήταν υπεύθυνος  πωλήσεων στη Βόρεια Ελλάδα της Εταιρείας Πετρελαίων Kondor Oil.  
ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
Kατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 2006. Καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας  εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι έγγαμη με δύο παιδιά. Γνωρίζει γαλλικά. Ασχολείται με την ποδηλασία και το aerobic.
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1966.  Εργάστηκε ως ιδιωτική υπάλληλος  επί χρόνια και τώρα είναι συνταξιούχος ΙΚΑ. Αγωνίστρια και συνδικαλίστρια στον κλάδο της. Μέλος της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» για την υποστήριξη των νέων και των παιδιών και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
Γεννήθηκε το 1995 (είναι ο νεότερος  αυτής της φουρνιάς των υποψηφίων), κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 2000. Φοιτητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου  Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.   Η μουσική (πιάνο) είναι από τα βασικά του ενδιαφέροντα.
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ
Γεννήθηκε το 1954, έγγαμος με δύο παιδιά και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο εδώ και 12 χρόνια. Είναι Χημικός και Τεχνολόγος τροφίμων. Γνωρίζει αγγλικά. Έχει εργαστεί επί χρόνια στο δημόσιο τομέα και τα τελευταία χρόνια στον ιδιωτικό.
ΣΩΚΟΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο τα τελευταία χρόνια. Είναι έγγαμος  με δύο παιδιά. Είναι ιδιοκτήτης πρακτορείουΠΡΟΠΟ και απόφοιτος σχολής προπονητών μπάσκετ. Υπομηχανικός Δομικών έργων με χόμπυ την τρομπέτα.
ΤΕΛΙΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Παντρεμένη με δύο παιδιά. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο τα τελευταία χρόνια. Είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
ΤΕΡΖΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1955, είναι έγγαμος  και έχει δύο παιδιά. Συνταξιούχος οικοδόμος. Συνδικαλιστής στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον Μάκη Τρικούκη το 1994. Πολιτικός κρατούμενος  από το 1968-1974 κατά τη διάρκεια της χούντας.
ΧΑΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γεννήθηκε το 1955, είναι έγγαμος με δύο παιδιά και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1990. Είναι μηχανολόγος μηχανικός, στέλεχος βιομηχανικών επιχειρήσεων. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας δράσης «Αλληλεγγύη για όλους». Συμμετέχει σε πολιτιστικούς συλλόγους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top