ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα Κυριακή 4 Μαΐου 2014, η Αστυνομία του Ωραιοκάστρου, μετά από καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών, προέβη σε διακριτική αστυνόμευση του χώρου στη θέση «ΑΛΩΝΙΑ» ακροβολίζοντας τις δυνάμεις της  περιμετρικά της περιοχής  με απώτερο σκοπό την έμμεση αποτροπή των παραγωγών και των μελών της δράσης «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» από το να πραγματοποιήσουν διανομή φτηνών αγροτικών προϊόντων στους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας.
Είχαν προηγηθεί από νωρίς το πρωί αυστηροί αστυνομικοί έλεγχοι στα φορτηγά αγροτικά αυτοκίνητα των παραγωγών στην περιοχή του πολυχώρου ΔΗΒΕΛΙΑ δηλαδή πολύ πριν την θέση «ΑΛΩΝΙΑ», μεταφέροντας τους  με τον τρόπο αυτό, το μήνυμα ότι θα επακολουθήσει επιβολή προστίμων σε περίπτωση που επιχειρούσαν να πραγματοποιήσουν την διανομή στους πολίτες του Ωραιοκάστρου.
Παρόλο που οι παραγωγοί είχαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα των πλανόδιων πωλητών αγροτικών προϊόντων και πλήρη τα φορολογικά τους παραστατικά, ενώ η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» είχε μεριμνήσει να λάβει άδεια κατάληψης του χώρου από την Δημοτική Αρχή, η παρουσία της ισχυρής αστυνομικής δύναμης και η «δαμόκλειος σπάθη» των υψηλών προστίμων στην περίπτωση που στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους για περισσότερα από 15 λεπτά της ώρας στο ίδιο σημείο χωρίς να εξυπηρετούν πολίτες, ματαίωσε τελικά την διάθεση φτηνών προϊόντων στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας.
Στις έντονες διαμαρτυρίες της κ. Παπαδοπούλου Βασιλικής σε παρευρισκόμενα όργανα για την ταυτότητα αυτών που υπέβαλλαν τις καταγγελίες, προσήχθη στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Την αυτή τύχη είχε και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Δ.Κ.Π.Ω «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» κ. Δαμγκαλή Πέπη που αποπειράθηκε να φωτογραφήσει την σκηνή. Η προσπάθεια παρέμβασης του υποψήφιου Δημάρχου Ωραιοκάστρου της Δ.Κ.Π.Ω «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» Γρηγόρη Εδιρνέλη να υπερασπιστεί τις προαναφερθείσες, είχε ως αποτέλεσμα να προσαχθεί και ο ίδιος στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων και των τριών προσαχθέντων, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ –ΑΝΑΤΡΟΠΗ δηλώνει ότι θα παραμείνει αλληλέγγυα και συμπαραστάτης των δημοτών του Ωραιοκάστρου, με όποιο τίμημα και αν χρειαστεί, προκειμένου να στηρίξει τις ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top