Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου.
Το πιο επιτυχημένο κόμμα που διαθέτουμε σήμερα στο κοινοβούλιο είναι η ΔΗΜΑΡ και ο πιο αποτελεσματικός αρχηγός κόμματος ο κ. Κουβέλης. Όσο για τον κ. Μανιτάκη που θήτευσε ως υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, είναι O… επιτυχημένος!
Γιατί τα λέω αυτά; Μήπως ξέχασα τις …δεξιές μου καταβολές και το νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό μου; Όχι ούτε ιδεολογία άλλαξα, ούτε πολιτικές θέσεις. Όμως δεν μπορώ να μη δώσω συγχαρητήρια στο αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο, όταν πετυχαίνει τους στόχους του. Ακόμη και εις βάρος των άλλων!
Photo for this articleΠοιοι ήταν οι στόχοι της ΔΗΜΑΡ, όταν συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση; Να… μην απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος, να μην καταργηθεί ή συγχωνευτεί ούτε ένας δημόσιος οργανισμός, να προστατευθούν διπλοθεσίτες, υπεράριθμοι, επίορκοι και κοπανατζήδες. Και το πέτυχε για όσο διάστημα ήταν…κυβερνητική!  Άλλοτε προβάλλοντας διάφορες ιδεολογικές … «μπαρούφες», άλλοτε «εκβιάζοντας» την κυβερνητική σταθερότητα, άλλοτε λέγοντας ψέματα ότι θα προχωρήσει σε δήθεν μεταρρυθμίσεις και κυρίως με το πολιτικό «κατενάτσιο» που εφάρμοσε ο κ. Μανιτάκης (με την κοροϊδία που μας σερβίρισε όλους αυτούς τους μήνες) ροκανίζοντας το χρόνο. 
«Τους βγάζω το καπέλο» γιατί οι ΔΗΜΑΡικοί μπήκαν ως Δούρειος Ίππος στην κυβέρνηση και πέτυχαν στα υπουργεία όπου διαχειρίστηκαν την απόλυτη στασιμότητα. Ο,τι δηλαδή προσδοκά ένα γνήσιο αριστερό κόμμα για το δημόσιο. Συνδικαλιστική αυθαιρεσία, κρατισμός, γραφειοκρατία, υδροκεφαλισμός και προστασία προνομιούχων και υψηλόμισθων.
Τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν πως όταν μπορούσε να φανεί χρήσιμη με τη ψήφο εμπιστοσύνης να μας …σώσει από την κυβερνητική αστάθεια -και για  να μην πηγαίναμε σε δεύτερες εκλογές – δεν το έκανε. Όταν όμως ήταν …περιττή γιατί «έβγαιναν τα κουκιά», τότε δέχτηκε να πάρει μέρος και πολυ πρόθυμα της έδωσαν (δώσαμε) συγχωροχάρτι παραδίνοντας στον Μανιτάκη το πιο νευραλγικό υπουργείο!
Και αφού έπεσαν οι μάσκες, βγαίνει τώρα στα κανάλια ο Κουβέλης και καταγγέλλει τον δικομματισμό χαρακτηρίζονας τον ως καρικατούρα! Η λεπτομέρεια οτι έχουμε δικομματισμό γιατί αυτός αποχώρησε και τον προκάλεσε επικαλούμενος επουσιώδεις λόγους δεν είναι – όπως φαίνεται γι αυτόν – άξια αναφοράς ή προσοχής!
Με άλλα λόγια «πουλάει τρέλα» ο… μειλίχιος πρόεδρος ή μπέρδεψε το αίτιο και το αιτιατό; 
(Κείμενο αρχείου ΙΟΥΛΙΟΣ 2013)
http://www.karfitsa.gr/2013/06/27/ta-sicharikia-mou-ke-kouveli/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top