Η παράταξη μας, πιστή στις προγραμματικές δεσμεύσεις και στις βασικές                   ιδρυτικές της αρχές καταψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου Ωραιοκάστρου επισημαίνοντας σε γενικές γραμμές  τα παρακάτω:
·         Είναι εμφανής ο ασφυκτικός έλεγχος του παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις των μνημονίων  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια την έλλειψη αυτοτέλειας των Δήμων στην κατάρτιση του προϋπολογισμού.
·         Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού  και επιχειρησιακών στόχων.
·         Η γραφειοκρατική και λογιστική απεικόνιση  του προϋπολογισμού (παρά τις αναλυτικές επεξηγήσεις και τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν ο αντιδήμαρχος κ. Τσακαλίδης και οι  υπάλληλοι  τόσο στην οικονομική όσο και στην τεχνική υπηρεσία του δήμου) χωρίς όραμα, στόχους και την κοινωνική ευαισθησία που απαιτούν  οι καιροί.
·         Η συνέχιση μιας τυπικής διαδικασίας που αναπαράγει τα αδιέξοδα που οδήγησαν στα σημερινή κατάσταση την Τ.Α.
·         Η ανυπαρξία του συμμετοχικού σχεδιασμού στον προϋπολογισμό. Κανείς φορέας και συλλογικότητα δεν ρωτήθηκε και δεν κατέθεσε προτάσεις για την διαμόρφωσή του.
·         Η απουσία αναπτυξιακού σχεδιασμού και απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων .
·         Η εισπρακτική λογική και η αναζήτηση αμέσων ή εμμέσων εσόδων από τους δημότες.
·         Τα συσσωρευμένα προβλήματα που «κληρονόμησε» όπως ισχυρίζεται, η σημερινή διοίκηση  από την προηγούμενη, τα οποία όμως προφανώς αναπαράγει και αυτή γιατί εφαρμόζει  ακριβώς την ίδια πολιτική.
·         Η σιωπηλή αποδοχή των κυβερνητικών επιλογών στον τομέα της αυτοδιοίκησης και η επικείμενη παράδοση των λειτουργιών της στα ιδιωτικά συμφέροντα.
·         Η  ανυπαρξία ισόρροπης ανάπτυξης  και αναλογικής ανταποδοτικότητας σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας.
·         Η διαχείριση ουσιαστικά της «φτώχιας» στα δημοτικά δρώμενα και η απουσία καταγγελτικού λόγου απέναντι στην κεντρική εξουσία που «στραγγαλίζει» την  αυτονομία και την αυτοτέλεια της Τ.Α.
 Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ και δημοτικός σύμβουλος, Γρηγόρης Εδιρνέλης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top