ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού από το Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη δράσεων του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω στον άξονα «ΠΑΙΔΙ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».
Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη και όλοι απόλαυσαν  τους μικρούς θαμώνες του Α’ Βρεφονηπιακού Σταθμού Ο.Α.Ε.Δ. που με δύο πράξεις α) μουσικοκινητική δράση και β) αφηγηματική παρουσίαση, μας ¨υπενθύμισαν¨  τα δικαιώματα των παιδιών.

Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι καθηλώθηκαν με το μουσικό παραδοσιακό παραμύθι «Αλήθεια ή Ψέματα» που παρουσίασε η μουσικοεκπαιδευτική ομάδα «ΤΡΙΛΙΕΣ». Το παραμύθι, εκτός της αφήγησης με μουσική και κινήσεις, περιελάμβανε και παιχνίδι με γονείς και παιδιά.

Η κα Ελευθερία Σπυροπούλου, κοινωνική και κλινική ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του κέντρου πρόληψης «Δίκτυο Άλφα», ανέλυσε, με ταυτόχρονη προβολή slides, τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια και πως αυτές διαμορφώνουν τα όρια στα παιδιά μας. Τέθηκαν ερωτήματα προς και από τους γονείς που εξελίχθηκαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Η κα Ελένη Ευθυμίου,  ψυχίατρος – ψυχοθεραπεύτρια (γνωστικής – αναλυτικής ψυχοθεραπείας), ανέλυσε τις ανάγκες του παιδιού καθώς και τις προϋποθέσεις  για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του μέσα στην οικογένεια.

Η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα της βραδιάς ολοκληρώθηκε με τις κατασκευές του δημιουργικού εργαστηρίου των παιδαγωγών του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω..

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου κ. Γ. Θυμιατή  καθώς και τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Π. Πορφυριάδη για την παραχώρηση της αίθουσας. Επίσης ευχαριστούμε τις δύο επιστήμονες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας  και τους παιδαγωγούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. που με προθυμία στήριξαν την εκδήλωση φροντίζοντας για τον στολισμό του χώρου, την καθαριότητα, την θεατρική παρουσίαση των παιδιών και την οργάνωση του δημιουργικού εργαστηρίου καθώς και όλους όσους παρευρέθησαν και συνετέλεσαν στην επιτυχή έκβασή της.

                                                                                    Με εκτίμηση

                                                                        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω

                                                                           ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ



Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top