Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η Ελπίδα που ευαγγελίζονταν ο
ΣΥ.ΡΙΖ.Α., νίκησε το φόβο που έσπερνε η Ν.Δ. και ο κυβερνητικός της
εταίρος, το ΠΑ.ΣΟ.Κ.!
Δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί των νικητών και η προσδοκία των
πολιτών για αποκατάσταση της Λαϊκής κυριαρχίας και Ανατροπή της Μνημονιακής θηριωδίας! Αδικαιολόγητη η βιασύνη κομμάτων της Αντιπολίτευσης να
ξεκινήσουν κριτική σε μια κυβερνητική πολιτική που ακόμη δεν ξεκίνησε!
Κατανοητή η υποχωρητικότητα των Υπουργών στην επίθεση φιλίας των καναλαρχών που διέθεσαν αφειδώς τις συχνότητές “Τους” για την προβολή – εκλαϊκευση του κυβερνητικού προγράμματος!
Ακατανόητη η άρνηση στήριξης της Κυβέρνησης στον αγώνα απαλλαγής από τα Μνημονιακά δεσμά και η άσκηση κριτικής στη διαπραγμάτευση με τους «εταίρους» που μόλις ξεκίνησε.
Ανεκτή η βιασύνη των Υπουργών να κάνουν Τηλεοπτικές εξαγγελίες πριν τις προγραμματικές δηλώσεις και πριν προλάβουν να καθίσουν στις Υπουργικές καρέκλες. Ανεκτοί και οιπολιτικοί ελιγμοί στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων! Όμως, «ο γέγονε,γέγονε». Ο πόλεμος ξεκίνησε, και «ο καθείς εφ’ ω ετάχθη».
Τώρα δίνεται η μάχη της Ευρώπης! Και είναι ώρα η Κυβέρνηση να ξεφύγει από τη γενικόλογη αναφορά στο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Και κάνοντας Πράξη το σύνθημα « ΟΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ», να παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» των αναγκαίων Αλλαγών, των Ρήξεων και των Ανατροπών, που θα οδηγήσουν σε Έξοδο από την πολύπλευρη Κρίση και θα ανοίξουν το δρόμο της Ανάπτυξης. Ο Αλέξης Τσίπρας, υπερβαίνοντας την Αντιμνημονιακή ρητορική και προτάσσοντας την Κινηματική λογική, να επιδιώξει την πλατιά Συνεργασία των Σοσιαλιστικών, Δημοκρατικών, Προοδευτικών Κομμάτων και Κινήσεων! Για να δημιουργήσει το αναγκαίο Εθνικό - Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο και να αποκαλύψει τους πολιτικούς εκείνους «ηγέτες» που προτάσσουν το Προσωπικό έναντι του Κομματικού και το Κομματικό έναντι του Εθνικού συμφέροντος! Και επειδή το ντόπιο πολιτικό – οικονομικό και Ευρωπαϊκό κατεστημένο
και οι «Αγορές» δε θα δεχθούν αμαχητί, την επιχειρούμενη Ανατροπή του ντόπιου οικονομικού – πολιτικού κατεστημένου και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους, και επειδή γι αυτούς η Ανατροπή είναι πολύ γνώριμο «παιχνίδι»,είναι ανάγκη η «Αριστερή» Κυβέρνηση να προετοιμάσει το Λαό για τις δυσκολίες που έρχονται. Και να τον καλέσει σε Εγρήγορση και Συμπαράταξη στον υπέρ πάντων Αγώνα! Γιατί, αν ο Λαός δεν είναι στο Σύνταγμα και στο Λευκό Πύργο, στις πλατείες και στους δρόμους κάθε Πόλης όσο δίνεται η «μάχη της Ευρώπης», αν ο Λαός παραμείνει θεατής των εξελίξεων και χωρίς αγωνιστικό φρόνημα και Ελπίδα, γρήγορα θα δικαιωθούν όσοι μιλούν για «αριστερή παρένθεση» και «Ανατροπή της Ανατροπής»!
Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top