«Αναμενόμενη με τα όποια προβλήματα και τις όποιες δυσκολίες» χαρακτήρισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου τη διαφαινόμενη συμφωνία της ελληνικής Κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους, για τη μετάβαση από το Μνημόνιο στο «νέο ελληνικό πρόγραμμα», στη διάρκεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον δημοσιογράφο Τάκη Σαράντη και στην εκπομπή του «Πρωτο-πολιτικά» στο πρώτο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέα Δημοκρατίας επισήμανε ότι η αντικατάσταση των λέξεων «Μνημόνιο» και «Τρόικα» από «πρόγραμμα-γέφυρα» και «εμπειρογνώμονες» δεν αλλάζει την ουσία του προγράμματος που βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή και τόνισε ότι θα χαρακτηρίσει «καλή εξέλιξη» τη διαπραγμάτευση του Eurogroup μόνο όταν γίνουν γνωστοί όλοι οι όροι της συμφωνίας.  «Όταν θα μάθουμε ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα για το 30% του Μνημονίου που δεν θα υλοποιηθεί, τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πανηγυρίζουμε, διότι η Κυβέρνηση βιώνει τον μήνα του μέλιτος. Σε κάθε περίπτωση είναι προς όφελος της πατρίδας μας να ολοκληρωθεί η συμφωνία για να μην έχουμε ως Ελλάδα απρόβλεπτες εξελίξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας  παράλληλα την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ως απαραίτητους τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς».
Σχολιάζοντας τα της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι έγιναν καίρια λάθη τόσο κατά την άσκηση της Κυβερνητικής πολιτικής, όσο και στη χάραξη της στρατηγικής του προεκλογικού αγώνα, αλλά και στην επιλογή προσώπων που τοποθετήθηκαν σε θέσεις-κλειδιά.
«Η πολιτική που ακολουθήσαμε προεκλογικά», είπε, «επικεντρώθηκε στην πολιτική του φόβου και δεν έδωσε την προοπτική της ελπίδας, ούτε ανέδειξε το σημαντικό Κυβερνητικό έργο που επιτελέσαμε».
Πρόσθεσε δε πως: «Κάποιοι άνθρωποι χειρίστηκαν τις τύχες της χώρας και της παράταξης τα 2,5 τελευταία χρόνια, ως εκ τούτου οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Η παράταξη οφείλει να κάνει την αυτοκριτική της, οφείλει να συζητήσει συντεταγμένα και με ψυχραιμία εντός των θεσμικών της οργάνων, λαμβάνοντας υπόψη τρία βασικά δεδομένα. Πρώτον ότι θα πρέπει να προασπιστεί η ενότητά της, δεύτερον ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί το μέλλον της και τρίτον ότι θα πρέπει να θωρακιστεί η προοπτική της, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα».
Τέλος χαρακτήρισε «κεφάλαιο για την παράταξη και την πατρίδα» τον Κώστα Καραμανλή και επισήμανε ότι το σήμερα και το αύριο της Νέας Δημοκρατίας «πρέπει να χαραχθεί σύμφωνα με το συμφέρον της πατρίδας και μακριά από προσωπικές πολιτικές στρατηγικές».





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top