euro tsipras
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των ιδιοκτητών περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία Digea, που έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων πανελλαδικά και ζητάει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ένα υπέρογκο ποσό μηνιαίως, προκειμένου να εκπέμψει το σήμα τους.
O πρωθυπουργός εξέφρασε την συμπαράσταση και τη στήριξη που διατίθεται να προσφέρει στην ελεύθερη ενημέρωση, ενώ υποσχέθηκε ότι θα διερευνηθεί το θέμα της Digea. Για το ζήτημα ενημερώθηκε εκτενώς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Μετά το τέλος των συναντήσεων οι ιδιοκτήτες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από το περιεχόμενο της συνάντησης και την ελπίδα ότι η αλλαγή κυβέρνησης θα βάλει ένα τέλος στη σκανδαλώδης τακτικές της Digea.
euro pappas
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί αρνούνται να καταβάλλουν το παράλογο όπως τονίζουν μηνιαίο τέλος των 3.600 ευρώ που τους ζητάει η εταιρεία για να εκπέμπει το σήμα τους. Πρόκειται για τα κανάλια EURO, Time, Γνώμη, Pella και Eγνατία TV.
Υπενθυμίζεται ότι η Digea αποτελεί κοινοπραξία επτά τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας με ίσα μερίδια. Πρόκειται για το Mega, τον ANT1, το Star, τον Alpha, τον ΣΚΑΪ, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και το ALTER, το οποίο δεν συμμετέχει προς το παρόν λόγω πτώχευσης.
Ουσιαστικά πέντε μεγαλοεπιχειρηματίες, οι γνωστοί-άγνωστοι και κρατικοδίαιτοι, προσπαθούν μετά τις παράνομες άδειες λειτουργίας, τώρα να δημιουργήσουν ένα τηλεοπτικό κι ενημερωτικό ολιγοπώλιο.

http://www.liberty-news.gr/sinantisi-tsipara-antiproswpeia-kanaliwn-tis-makedonias-digea/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top