Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ., η αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων Β.Ε., με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, πραγματοποίησε, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδήλωση  ποιητικής βραδιάς με καλεσμένους ιατρούς-ποιητές από τη Θεσσαλονίκη καθώς και τα εγκαίνια έκθεσης έργων τέχνης με ανακυκλώσιμα υλικά του εικαστικού καλλιτέχνη Γιώργου Κοσμίδη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ιατρός και δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πέτρος Αταμιάν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Καρύδης, τους οποίους βράβευσε, ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Β.Ε. Αλέκος Δαφνομήλης, για την συνεισφορά τους στον πολιτισμό.
Κατά γενική ομολογία υπήρξε μια υπέροχη ατμόσφαιρα ποίησης και τέχνης και άρεσε πολύ στο κοινό που την παρακολούθησε. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από γραπτή πρόταση της Εταιρείας Συγγραφέων Β.Ε. την οποία αποδέχθηκε ευχαρίστως η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η οργάνωση της εκδήλωσης ανατέθηκε από τον πρόεδρο των συγγραφέων στον Πάρη Βορεόπουλο, καθηγητή και μέλος της Εταιρείας, σε συνεννόηση πάντα με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πέτρο Αταμιάν. Από το αποτέλεσμα φάνηκε ότι ήταν μια επιτυχημένη δραστηριότητα και ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια, στο χαιρετισμό του, τον Πάρη Βορεόπουλο για τη συμβολή του.
Ως καθηγητής, συγγραφέας και δημότης του δήμου Ωραιοκάστρου, με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτω, έχοντας την υποστήριξη από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, θα συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις και σύμφωνα με τις αξίες μου, στην προώθηση του πολιτισμού και της παιδείας του τόπου μου. Χαίρομαι που βρήκα ανταπόκριση από τη διοίκηση του δήμου και της κοινωνίας. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση, σεβασμός, αποδοχή και παραδοχή. Υπάρχουν βέβαια  κάποιοι που είναι μηδενιστές. Αυτοί δε θέλουνε να γίνεται τίποτε. Τους απαντάμε πως η κριτική και τα λόγια είναι εύκολα, η πράξη είναι δύσκολη. Εμείς θα ακολουθήσουμε το δικό μας δρόμο, θα συνεχίσουμε τον αγώνα της ζωής με χαμόγελο και αισιοδοξία για δημιουργία και  πρόοδο γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα βάλουμε, με αγάπη και μεράκι, ένα λιθαράκι στο ψηφιδωτό  του πολιτισμού. 
Η ποίηση και η τέχνη πρέπει να συμβάλλουν στο να γίνεται ο κόσμος καλύτερος, με ένα συναίσθημα μεγαλοσύνης και μιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Πάρης Βορεόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top