Με αισιοδοξία και αίσθηση δύναμης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα πρώτα γενέθλια της παράταξης μας. Μπορεί ο βίος της να είναι μικρός, αλλά δεν είναι καθόλου μικρή η θετική απήχηση της μέχρι τώρα δράσης της στην κοινωνία, στο δημοτικό συμβούλιο και σε όλα τα όργανα του Δήμου, τόνισε ο επικεφαλής Γιώργος Παπακωνσταντίνου και συνέχισε πως αυτή η δράση θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, και είναι αυτό το στοίχημα που πρέπει να βάλουμε ο καθένας μεμονωμένα και όλοι μαζί σαν παράταξη και να το κερδίσουμε. Διότι το οφείλουμε σε εμάς τους ίδιους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το οφείλουμε σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικεντρώθηκε στο λόγο του σε σημεία νευραλγικά και ουσιώδη, τα οποία μέσω του έργου, της συνεργασίας και της νέας τακτικής που πρέπει να ακολουθηθεί θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε:
-       Στον καταφανή αποκλεισμό της παράταξης μας «Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση» τόσο από την Οικονομική Επιτροπή όσο και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
-       Στην καινοφανή ψήφιση του πρώτου ισολογισμού χρήσης της προηγούμενης διοίκησης  από τη νυν και του προϋπολογισμού της νυν διοίκησης από την πρώην.
-       Στην προσπάθεια αποκλεισμού από τα δημοτικά συμβούλια του τοπικού ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου με διάταξη στον κανονισμό λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου, όπου με δικό μας μεγάλο αγώνα κατορθώθηκε να αποφευχθεί ο αποκλεισμός, η εξαίρεση και η φίμωση τους.
-       Στο κορυφαίο πρόβλημα του νερού, όπου αν και κατηγορηθήκαμε για ψηφοθηρία, η λύση που προτείναμε φαντάζει η μοναδική καθώς το ποσοστό νιτρικών είναι καταδικαστικό και η αναβλητικότητα της διοίκησης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όσον αφορά την υγεία των δημοτών και κυρίως των παιδιών και των εγκύων γυναικών.
-       Στην κάρτα του ανασφάλιστου δημότη, που με μικρό κόστος για το δήμο, θα δίνεται η δυνατότητα στους ανασφάλιστους συνδημότες μας να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους.
-       Στη μείωση ή και κατάργηση των δημοτικών τελών σε άνεργες οικογένειες και τα κίνητρα για τις νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στα όρια του δήμου μας.
-       Στις υποδομές για τους νέους ενδοδημοτικούς άξονες που θα ενώνουν και τις τρεις δημοτικές ενότητες.
-       Στην αποχέτευση του Μελισσοχωρίου που δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, κάτι που συνεπάγεται την απένταξη του από το εγκεκριμένο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που είχε ενταχθεί και τη μετάθεση του στο επόμενο ΕΣΠΑ με αμφίβολη την έκβαση και την υλοποίηση του.
-       Στην αποχέτευση στις κοινότητες του Μεσαίου, Πετρωτού, Νέας Φιλαδέλφειας, Μονολόφου καθώς και στην ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της Νεοχωρούδας και του Πενταλόφου.
-       Στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει.
-       Στη γέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας, που αν και περιφερειακό έργο αποφασίστηκε η υλοποίηση του από την προηγούμενη διοίκηση, κάτι το οποίο συνεχίζεται και από την παρούσα διοίκηση χωρίς τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές με την ταλαιπωρία των κατοίκων να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
-       Στην ολιγωρία της διοίκησης στις ζημιές του οδικού δικτύου στις περισσότερες δημοτικές ενότητες.
-       Στην αντιπαραγωγική κόντρα της διοίκησης με τους συλλόγους. Το αυτονόητο και οι παροχές που είναι δεδομένα στο δήμο μας παραμένουν το ζητούμενο.

Είμαστε χαρούμενοι που δικαιώνεται η στρατηγική μας. Τα προβλήματα μας, είναι τα προβλήματα των συνδημοτών μας, οι ελλείψεις στις υποδομές του δήμου μας. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και προσπαθούμε να βρούμε όλες τις λύσεις σε συνεργασία μαζί σας. Μπορεί να μην είμαστε διοίκηση, αλλά λειτουργώντας υπεύθυνα σχεδιάζουμε με τη γνώση, την εμπειρία και την τεχνοκρατική κατάρτιση των στελεχών μας το δήμο που ονειρευόμαστε. Είμαστε η πρώτη  και μοναδική αντιπολίτευση που προτείνει τεκμηριωμένες λύσεις χωρίς να μας ενδιαφέρει η στείρα αντιπαράθεση με τη διοίκηση. Πιστεύουμε ότι οι διαξιφισμοί με τις άλλες παρατάξεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν προάγουν το συμφέρον του τόπου μας. Θέλουμε μια κοινωνία συνεργασίας και όχι μία κοινωνία σε προγεφυρώματα.  
Το όνομα μας «Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση» αποπνέει τη φιλοσοφία και τη στάση μας, την οποία ενστερνιζόμαστε και υπηρετούμε με ζήλο και με συνέπεια, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, κάθε ώρα.




Από το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top