Το μεγάλο ενδιαφέρον αμερικανικών και ευρωπαϊκών ΜΜΕ και επενδυτών συγκεντρώνει η πρώτη κοινότητα στον κόσμο, η οποία θα ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά με crowdsourced ενέργεια και υλοποιείται μέσω της καινοτόμας διαδικτυακής πλατφόρμας Gridmates την οποία κατασκεύασαν Έλληνες



Η Gridmates, η οποία αποσπά σημαντικές διακρίσεις για την καινοτομία της και την συμβολή της στην εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας, ξεκινά την λειτουργία της με την υποστήριξη της ηλεκτροδότησης του πιλοτικού προγράμματος Community First! Village, για τη φιλοξενία αστέγων.
Το Community First! Village θα παρέχει στέγη και υποστήριξη σε περίπου 240 άπορους και χρόνια άστεγους, σε μια έκταση 27 στρεμμάτων στο Austin του Τέξας. Πρόκειται για το πρώτο «χωριό»- κοινότητα τέτοιου είδους, το οποίο μπορεί να δώσει δραστικές λύσεις στο πρόβλημα των άστεγων ανθρώπων. Το Community First! Village θα αρχίσει να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2015.
Το κόστος ηλεκτροδότησης του χωριού για ένα χρόνο εκτιμάται 213.000 δολάρια ή περίπου 895 δολάρια για κάθε κάτοικο.

Η Gridmates Inc. φέρνει την πρώτη διαδικτυακή (cloud) πλατφόρμα που επιτρέπει peer to peer energy sharing, δηλαδή τον online διαμοιρασμό ενέργειας μεταξύ χρηστών του δικτύου ηλεκτροδότησης. Οι χρήστες μπορούν να συνδέονται με ανθρώπους και οργανισμούς οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη και να μοιράζονται μαζί τους μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας. Ο στόχος της Gridmates είναι να εξαλείψει την ενεργειακή φτώχεια παγκοσμίως. Είναι ένας συνδυασμός υπηρεσιών Λογισμικού, Έξυπνων Ενεργειακών Λύσεων και Κοινωνικής Συνεισφοράς από υψηλού επιπέδου experts στο χώρο των επιχειρήσεων, της ενέργειας και της τεχνολογίας. Παράλληλα η Gridmates είναι ένα οικοσύστημα το οποίο συνδέει εταιρείες-παρόχους ενέργειας, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Επιχειρήσεις και Καταναλωτές. Αυτή είναι η δύναμη της Gridmates. Συνδέει με ενέργεια!  Η Gridmates έχει έδρα στο Ώστιν του Τέξας και είναι ενταγμένη στο International Accelerator στο Ώστιν του Τέξας, μίας καινοτόμας θερμοκοιτίδας εταιρειών που εστιάζει σε εταιρείες και επιχειρηματίες του εξωτερικού.



Βίντεο



Από: ka-business.gr
- See more at: http://www.ka-business.gr/pages/innovation/8593/video-dyo-ellhnes-prospathoyn-na-eksaleipsoyn-thn#sthash.21MuxSoS.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top