Σε κινητοποίηση με τη μορφή της στάσης εργασίας, από τις 9πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι – μέλη της ΠΟΕ -ΟΤΑ την Πέμπτη 30 Ιουλίου, τόσο στο Δήμο Θερμαϊκού, όσο και στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης. Παράλληλα θα γίνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.30 το πρωί στο Δημαρχείο Θερμαϊκού (Μεγ. Αλεξάνδρου 2- Περαία).
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι παραμένει «στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων».
Στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας επισημαίνει πως: «Το «γαϊτανάκι» των ιδιωτικοποιήσεων της καθαριότητας σε πολλούς Δήμους συνεχίζεται. Φαίνεται πως κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη αυτή συγκυρία και να καρπωθούν οφέλη σε βάρος των Δημοτών.
Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Θερμαϊκού εκμεταλλευόμενη το αντιδραστικό θεσμικό και νομικό πλαίσιο επιχειρεί να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών για τους επόμενους 24 μήνες. Εκχωρεί το «φιλέτο» των υπηρεσιών του Δήμου διαλύοντας έτσι την υπηρεσία του Δήμου και μετακυλώντας σιγά-σιγά για μια ακόμη φορά το βάρος στους Δημότες που θα κληθούν να επωμισθούν τα «κέρδη» του ιδιώτη!!!
Ως ημέρα αποσφράγισης των προσφορών έχει οριστεί η Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού προκήρυξε Στάση εργασίας των μελών του, την ίδια ημέρα από τις 9.00 το πρωί μέχρι και την λήξη του ωραρίου, ως μια πρώτη έκφραση αντίδρασης στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού. Η αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στο μπλοκ των ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να είναι συλλογική και μαζική».
http://www.ert.gr/stasi-ergasias-stous-ota-nomou-thessalonikis-tin-pempti-30-iouliou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top