Ασύλληπτα προκλητικές ενέργειες, που έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο τη χώρα και αμφισβήτησαν την ευρωπαϊκή της πορεία και ταυτότητα” χαρακτηρίζει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, τα έργα και τις ημέρες του κ. Γ. Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την κυνική ομολογία του πρώην ΥΠΟΙΚ, σε σειρά συνεντεύξεων του, ότι  προετοίμαζε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την επαναφορά της δραχμής ως εθνικό μας νόμισμα
Στην ερώτηση που κατέθεσε σήμερα (Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015) προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ρωτά εάν ήταν πραγματικά εν γνώσει και κατ' εντολή του Πρωθυπουργού, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον ο πρώην “Τσάρος” της ελληνικής οικονομίας,  η σύσταση και λειτουργία της ειδικής ομάδας που ο κ. Βαρουφάκης κατονομάζει  ως “War Cabinet” (συμβούλιο πολέμου),  καθώς επίσης και ποιά είναι τα μέλη της ειδικής αυτής ομάδας, ποιό το κόστος λειτουργίας της, από ποιά κονδύλια καλύφθηκε, ποιά η σχέση εργασίας που έχει με το ΥΠΟΙΚ και ποιό είναι το αντικείμενο εργασίας της σήμερα.
Επίσης ρωτά τον κ. Τσακαλώτο εάν ο προκάτοχός του ακολούθησε κατά τη διάρκεια της θητείας του διαφορετική ατζέντα για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, σε σχέση με την επίσημη “γραμμή” της Κυβέρνησης.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, οι πέντε μήνες που χάθηκαν επί υπουργείας Βαρουφάκη, “προκαλούν μια σειρά προβληματισμών και ερωτηματών  για το εάν υπήρξε σε εντεταλμένη υπηρεσία, λειτούργησε με πολιτικό δόλο ή προσπάθησε να εφαρμόσει στην πράξη τις προσωπικές του φιλοσοφικές ανησυχίες περί οικονομίας, χρησιμοποιώντας τον ελληνικό λαό ως πειραματόζωο για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την εγκατάλειψη της Ευρωζώνης”.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top