Στοίχημα να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της παραγωγής και των θέσεων εργασίας
Στην εκπομπή ERT Ενημέρωση με τους Φάνη Παπαθανασίου και Μαριλένα Κατσίμη μίλησε σήμερα το πρωί η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου.
Σχετικά με τη στάση του Σύριζα, η κ. Μάρκου αναρωτήθηκε «Ο Σύριζα είναι κυβέρνηση πέντε μηνών και αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών. Εμείς γνωρίζαμε την οικονομική κατάσταση της χώρας. Είναι δυνατόν να μην ήξερε ο Σύριζα;»
Όσον αφορά τη στάση του Ποταμιού απέναντι στη διαπραγμάτευση η κ. Μάρκου τόνισε πως «το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Είπαμε ότι είμαστε εδώ να βοηθήσουμε αν χρειαστεί και το κάναμε, την ώρα που βουλευτές του δικού σας κόμματος, μιας κυβέρνησης πέντε μηνών έκλεισαν την πόρτα στον κ. Τσίπρα».
Ξεκαθάρισε, όμως, ότι αυτή τη στιγμή προέχει η χώρα και δεν είναι στιγμή να αποδώσουμε ευθύνες.
Η κ. Μάρκου αναφέρθηκε στα θετικά σημεία μιας συμφωνίας με βάση και τη διαπραγμάτευση, όπως η δυνατότητα δανεισμού της χώρας με χαμηλότερα επιτόκιο, η χρονική μετάθεση των υποχρεώσεων και η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους
Τόνισε ότι η συμφωνία είναι το μικρότερο κακό και ότι ξεκινούν τρία πολύ δύσκολα χρόνια αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι μεταρρυθμίσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, π.χ. για τα  φαρμακεία, το κτηματολόγιο, το ενιαίο μισθολόγιο, μέτρα που έπρεπε να έχουν γίνει πολύ παλιότερα
«Στοίχημα να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της παραγωγής και των θέσεων εργασίας. Ο ιδιωτικό τομέας θα στηρίξει την οικονομία» επεσήμανε η κ. Μάρκου.
Τέλος, αναφέρθηκε στο πρωτοφανές γεγονός να έρχονται νομοσχέδια της κυβέρνησης και να μην τα ψηφίζουν υπουργοί αλλά να περνάνε με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

«Όταν είσαι Υπουργός δεν νοείται να μην ψηφίσεις, παραιτείσαι. Δεν κάθεσαι για να κρατήσεις την καρέκλα. ‘Μαγκιά’ δεν είναι να πεις ‘δεν υπογράφω’ αλλά να πεις ‘παραιτούμαι γιατί πηγαίνει κόντρα στις αντιλήψεις και τη συνείδησή μου’. Δεν μπορεί να μακροημερεύσει έτσι μια κυβέρνηση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top