«Το Ποτάμι θέλει να είναι ο καταλύτης» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6 της Θεσσαλονίκης.
Για το θέμα των συνεργασιών μετά τις εκλογές είπε «Όλα δείχνουν ότι δεν θα έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας μέχρι στιγμής λέει όχι στις συνεργασίες. Ο κ. Μεϊμαράκης όψιμα λέει ναι. Το Ποτάμι είναι που μιλούσε από την πρώτη στιγμή για τη δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για την ομάδα των αρίστων που θα εξειδικεύσει τα κρίσιμα ζητήματα. Θέλουμε να είμαστε ο καταλύτης».
Όσον αφορά την εφαρμογή του μνημονίου της συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ, η κ. Μάρκου τόνισε πως «Ό,τι έχει υπογραφεί, έχει υπογραφεί. Να τελειώσει η δημαγωγία και ο λαϊκισμός. Όποιος δεν θέλει να στηρίξει αυτά που υπέγραψε, πρώτον, δεν τιμά την υπογραφή του και δεύτερον, να τα πει στην τρόικα γιατί όποιος τα λέει απλά στο εσωτερικό, κάνει ‘τζάμπα μαγκιές’».  
Η κ. Μάρκου αναφέρθηκε και στη μεγάλη μείωση μισθών που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ για το τελευταίο τρίμηνο των capital controls, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι πρέπει επιτέλους να υπάρξει ενδιαφέρον και για τον ιδιωτικό τομέα.
«Πρέπει να δούμε τον ιδιωτικό τομέα, τι θα γίνει με τον αναπτυξιακό νόμο της χώρας που δεν υπάρχει, τι θα γίνει με το ΕΣΠΑ που έχει τιναχθεί στον αέρα, να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις που φεύγουν στη Βουλγαρία εδώ, να φέρουμε νέες επενδύσεις, με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που να μην αλλάζει όποτε αλλάζει ο υπουργός,, να δούμε πώς θα γίνουμε πιο παραγωγικοί».

«Για να έχουμε δημοκρατία, πρέπει να έχουμε ευημερία. Ευημερία χωρίς τον ιδιωτικό τομέα και με κλειστές τις τράπεζες, δεν μπορούμε να έχουμε» τόνισε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top