Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην εκπομπή «Πολιτικό βαρόμετρο» και το δημοσιογράφο Ηλία Χρυσικό στο Ράδιο Ενημέρωση της Κατερίνης έδωσε το πρωί της Τρίτης η υποψήφια βουλευτής του Ποταμιού στη Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του Τομέα Πρόνοιας, Κατερίνα Μάρκου, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στην Πιερία.
Η κ. Μάρκου μίλησε για την ανάγκη ανανέωσης προσώπων και ιδεών στο πολιτικό σκηνικό, αναρωτώμενη «πώς είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι που κυβέρνησαν τόσα χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να ζητούν τώρα να μας σώσουν» ενώ αναφέρθηκε και στις συγκεκριμένες προτάσεις του Ποταμιού για να μην υπάρχουν «αιώνιοι πολιτικοί» όπως είπε.
Εκτός από τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο δημόσιος τομέας, μίλησε για την έμφαση που πρέπει να δοθεί επιτέλους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη αναφορά στον αναπτυξιακό νόμο που δεν έχει εφαρμοστεί από το 2014.
«Αν δεν έχουμε πολιτική σε βάθος δεκαετίας, δεν θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την ιδιωτική οικονομία ούτε να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις. Όποιος επιχειρηματίας απασχολεί έστω και ένα άτομο και έχει τόσες υποχρεώσεις, είναι ήρωας. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως έγινε στην Ιταλία για τους νέους επιχειρηματίες κάτω των 30, π.χ. ανάλογα με τον κόσμο που προσλαμβάνει μια επιχείρηση να μειώνεται και η φορολογία» είπε.
Για το ψηφοδέλτιο επικρατείας του Ποταμιού, η κ. Μάρκου είπε: «Ο  κ. Διαμαντούρος και ο κ. Αλιβιζάτος είναι από τις κορυφαίες  προσωπικότητες της χώρας, στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επαφή με την πραγματικότητα, που έχουν ποιότητα, που ξέρουν τι συμβαίνει στη χώρα».
Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών η κ. Μάρκου σχολίασε: «Τις συνεργασίες δεν τις επιβάλουμε εμείς, τις επιβάλει ο κόσμος. Εμείς στο Ποτάμι μπορούμε να κάνουμε ρεαλιστικές προτάσεις με βάση τις ανάγκες αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα σήμερα. Περιμένουμε τα κόμματα εξουσίας να μας πουν ποια μεγάλη ιδέα έχουν για να πάει η πατρίδα μας καλύτερα. Το μνημόνιο δεν έχει μεγάλη ιδέα, έχει μόνο φόρους».

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να μην απέχει την Κυριακή από τις κάλπες αλλά «να πάμε στην κάλπη με λογική, ούτε με θυμό, ούτε με θυμικό, ούτε με συναίσθημα. Ας κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες, σε αυτούς που μας είπαν ωραία λόγια.  Ο κόσμος έχει τη δύναμη στα χέρια του, ας αποφασίσει ποια χώρα θέλει, ποια χώρα ονειρεύεται να ζήσει. Εμείς στο Ποτάμι δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Λέμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top