Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 5 & 6 Μαρτίου η Ο.Ε.Ρ. SERA team της Ενορίας μας συμμετείχε στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό της FLL® που διεξήχθη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS με κεντρικό θέμα Trash Trek℠ (το Ταξίδι των Σκουπιδιών) και την ανακύκλωση.
Τα παιδιά μας αγωνίστηκαν με αίσθηση της σοβαρότητας του διαγωνισμού, σεβόμενα και τον εαυτό τους, και το θεσμό, και τις υπόλοιπες «αντίπαλες» ομάδες, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Ο τρόπος με τον οποίο δούλεψαν όλους αυτούς τους μήνες αλλά και η παρουσία τους, και η απόδοσή τους στον μεγάλης σπουδαιότητας διαγωνισμό που έλαβαν μέρος, καθιστά αυτά τα παιδιά ουσιαστικά νικητές διότι ό, τι πέτυχαν το πέτυχαν πραγματικά με την αξία τους! Είμαστε όλοι υπερήφανοι και για τα είκοσι δύο παιδιά της Ομάδας μας για όλα τα παραπάνω και για το ήθος τους!
Η Ομάδα μας, η SERA team, κατά το διήμερο του διαγωνισμού διακρίθηκε και τιμήθηκε από τους κριτές με δύο υποψηφιότητες για βράβευση, αυτές της Ομαδικότητας και του Αξιοπρεπούς Επαγγελματισμού και ένα βραβείο, αυτό της Παρουσίασης Καινοτόμου Ιδέας (Project).

Η πλέον σημαντική παρακαταθήκη γι’ αυτά τα παιδιά όμως ήταν οι σπουδαίες εμπειρίες που αποκόμισαν, η αίσθηση ότι κάθε καλό στη ζωή αποκτάται με κόπο και αγώνα, η ευγενής άμιλλα που καλλιεργήθηκε μεταξύ τους και μεταξύ των άλλων ομάδων, η ευκαιρία που είχαν να ξεδιπλώσουν ταλέντα και ικανότητες, η καλύτερη γνώση του εαυτού τους μέσα σε συνθήκες ομαδικότητας, υγιούς ανταγωνισμού και πίεσης, η γνώση της επιστήμης ως εργαλείο στην υπηρεσία του ανθρώπου, η ανάπτυξη φιλίας μεταξύ τους και πολλά άλλα.
Σε αυτό τα ταξίδι συνέβαλλαν τα μέγιστα ο προπονητής της Ομάδας, κ. Πέτρος Παπαγεωργίου, Μηχανολόγος Μηχανικός και η βοηθός προπονητή δίδα Ηρώ Λεπιδά, φοιτήτρια πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ο κ. Παπαγεωργίου με την πολύτιμη εμπειρία του στον τομέα της αυτοματοποιημένης παραγωγής, στο σχεδιασμό ρομποτικών συστημάτων για τη βιομηχανία και τις βαθιές γνώσεις του, καθοδήγησε τα παιδιά μας με τρόπο υποδειγματικό και διακριτικό, αφήνοντας ταυτόχρονα σε αυτά καίριες πρωτοβουλίες και πεδίο ανάπτυξης των ιδεών τους. Η δις Λεπιδά, από την άλλη, με τη φρεσκάδα της νιότης της αλλά και τις δημιουργικές ιδέες και τις γνώσεις της συνέβαλλε στην άψογη λειτουργία και εξέλιξη της Ομάδας μας. Σημαντικό πρόσωπο στην όλη πορεία υπήρξε και η κ. Μαρία Δριγκάκη, η οποία, από τη θέση του υποστηρικτή της Ομάδας, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, συνεπικουρώντας τους προπονητές και φροντίζοντας τα τεχνικής φύσεως θέματα που αφορούσαν το εγχείρημά μας. Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους, που ό, τι έκαναν, το έκαναν εθελοντικά και από αγάπη για την Ενορία μας και τα παιδιά μας.
Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, το πνευματικό μας σπίτι και τον Επίσκοπο μας και πνευματικό Πατέρα, Μητροπολίτη Βαρνάβα, που δε σταματά ποτέ να οραματίζεται για όλους και ειδικά για τα παιδιά μας τρόπους και μέσα για την πνευματική μας εξύψωση!
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους μεγάλους χορηγούς μας, την εταιρεία λογισμικού βBΕΤΑ CAE Systems S.A. και το Εργαστήριο Στοιχείων Μηχανών & Μηχανολογικού Σχεδιασμού του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και στο χορηγό μας ΑΙΟΛΟΣ Συστήματα Πεπιεσμένου Αέρα, για την πολύτιμη και τιμητική συμπαράστασή τους. Ειδική μνεία και ευχαριστίες οφείλουμε στην Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου & Φίλων, η οποία με την παρουσία του χορευτικού και των μουσικών χόρεψαν στην Κεντρική Σκηνή του Noesis ποντιακούς χορούς, με κορωνίδα το χορό Σέρα, ο οποίος σαν λέξη παραπέμπει στο όνομα της Ομάδας μας (SERA team), ξεσηκώνοντας κύματα ενθουσιασμού στα χίλια και πλέον άτομα που παρακολούθησαν το event. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!
Τέλος, να ευχαριστήσουμε το Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό EduACT, τον πρόεδρό του, οραματιστή εκπαιδευτικό κ. Κώστα Βασιλείου και τους συνεργάτες του, καθώς και το FLL® Greece και όλους τους συντελεστές, τους καταπληκτικούς εθελοντές και το λοιπό προσωπικό που εργάστηκαν για να προσφέρουν στα παιδιά μας και σε όλους μας μια μοναδική και καθ’ όλα επαγγελματική και ποιοτική εμπειρία, κόντρα στην αποθέωση της φθήνιας και του ευτελούς, που πραγματικά έχει κουράσει όλους, μα ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, τα οποία αποδεικνύεται καθημερινά ότι διψούν για καινοτόμες και ποιοτικές δράσεις που προάγουν την αριστεία!
Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στους καταπληκτικούς γονείς των καταπληκτικών παιδιών μας και να μην τους ευχαριστήσουμε για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που πρόσφεραν και έδειξαν σε όλους μας και να τους συγχαρούμε αληθινά για τα υπέροχα παιδιά τους και την πολύ καλή δουλειά που κάνουν ως γονείς.
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο μπορείτε να απολαύσετε στις παρακάτω σελίδες μας στο facebook αλλά και να ενημερωθείτε σχετικά με το όμορφο ταξίδι μας στα παρακάτω links.
Το ταξίδι του SERA lab με όλα τα παρακλάδια του (Science-Education-Robotics-Arts) και της SERA team ξεκινά ΤΩΡΑ!

fb pages:
• Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου
• Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου

websites:
• http://firstlegoleague.gr
• http://robotics.eduact.org
• http://eduact.org



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top