Για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του πρέσβη της Βενεζουέλας και τη στάση που τήρησε ο σημερινός Πρωθυπουργός μίλησε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου, στην εκπομπή Focus press του ραδιοφωνικού σταθμού Focus 103.6 της Θεσσαλονίκης και τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.
Με αφορμή την απαράδεκτη απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην ερώτηση που κατέθεσαν 70 βουλευτές της αντιπολίτευσης για το θέμα, με πρωτοβουλία της κ. Μάρκου, η βουλευτής επεσήμανε:  «Ο Υπουργός είναι έκθετος διότι η απάντηση είναι απρεπής. Αφορά ένα μικρό μέρος της ερώτησης και η ουσία δεν απαντήθηκε. Εξαπολύει κατηγορίες δεξιά και αριστερά. Οι βουλευτές είναι "υποκριτές", τα ΜΜΕ "κακοποιοί", οι καταγγελίες "στημένα σκηνικά". Όλοι φταίνε, δηλαδή, εκτός από το θύτη».
«Το ζήτημα είναι αν ενθαρρύνθηκαν και από ποιόν για μία πιθανή απόκρυψη των γεγονότων. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Πρωθυπουργός απέκρυψε ένα τέτοιο γεγονός και δεν είπε στις γυναίκες αυτές να κάνουν καταγγελία στην αστυνομία ή στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η απάντηση «ρίχνει την μπάλα στην κερκίδα». Είναι ζήτημα κανόνων δικαίου» τόνισε.
 «Μην ξεχνάμε ότι, πίσω από τα δήθεν στημένα σκηνικά, είναι κάποιες αληθινές γυναίκες που βίωσαν μια αισχρή συμπεριφορά» είπε και τόνισε ότι το θέμα είναι πολιτικό «για να ξέρουμε πως συμπεριφέρεται ο σημερινός πρωθυπουργός».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στάση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η οποία δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα: «Είναι απίστευτο. Καθημερινά για το οποιοδήποτε αστείο – επιτρέψτε μου να πω – θέμα βγάζει δελτία τύπου. Για το συγκεκριμένο θέμα, σιγή ιχθύος».

                                                                                                             

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top