Μας πολεμούν οι παλιοί πολιτικοί γιατί ξέρουν ότι με ισχυρό Ποτάμι θα πάψει να ισχύει η ασυλία και τα προνόμια των βουλευτών και των υπουργών, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM  ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης: « Ζητάμε την τροποποίηση του Συντάγματος για να πάψει να ισχύει η προκαταβολική ασυλία του πολιτικού προσωπικού. Οι υπουργοί θα πρέπει να δικάζονται από δικαστές όπως όλος ο ελληνικός λαός»
Επίσης τόνισε τις θέσεις του «ποταμιού» για μια σειρά ζητήματα:
– Δεν φτιάχνουν οι φοιτητές τις παρατάξεις στα πανεπιστήμια- αυτό είναι το θεμιτό και το αναγκαίο, αλλά όλα γίνονται κατ’ εντολή των κομμάτων. Η ύπαρξη κομματικών στρατών στα πανεπιστήμια λερώνει τη δημοκρατία μας.
– Πρέπει ο νέος να έχει τη δυνατότητα να καινοτομεί και να επιχειρεί στην Ελλάδα και όχι να φεύγει στο εξωτερικό. Στο χωράφι, τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις. Πρέπει να πάρουμε το κόστος πάνω μας και να απαλλάξουμε τους νέους από τη δυσβάσταχτη υπερφορολόγηση.
– Είναι σκάνδαλο κολοσσοί να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά να φορολογούνται σε κάτι νησιά του Ωκεανού.
– Είναι άσχημα τα πράγματα με την οικονομία αλλά υπάρχουν λύσεις που το παλιό πολιτικό σύστημα ή τις αγνοεί ή δεν τις ψάχνει. Το Ποτάμι θα δώσει μάχη να αξιοποιηθούν όλα τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– Υπάρχει σήμερα επιχείρηση που κερδίζει +40% για να μπορέσει εν μια νυκτί να διπλασιάσει το εργατικό της κόστος; Η πολιτική αυτή που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει λουκέτα σε ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις. Εμείς λέμε αύξηση του μισθού από την πρώτη μέρα αλλά με βάση την παραγωγικότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top